Pudra compacta Ce este ? Ce face ? Cum se aplica ?

 

Fie ca vorbim despre un make-up de zi sau  despre unul de seara , din componenta acestuia nu trebuie sa lipseasca pudra . Acest produs il regasim pe https://www.paese.ro/pudra-compacta-201 sub diverse tipuri si nuante.

Pornind de la o baza de machiaj potrivita tipului de ten , peste care aplicam fondul de ten atent ales , ne îndreptăm catre pasul final : aplicarea pudrei .

Rolul pudrei este acela de a acoperi imperfectiunile tenului , de a umple ridurile si de a ascunde porii dilatati . Prin finisarea cu pudra , tenul capata un aspect neted , fara denivelari , zona T ( recunoscuta ca fiind mai grasa ) isi mentine aspectul estetic , iar machiajul devine mai durabil , cu o rezistenta mai mare la caldura sau umiditate .

Alegerea pudrei potrivite se face in functie de tipul de ten si de culoarea acestuia. In cazul unui ten uscat , aplicarea pudrei trebuie sa fie realizata imediat dupa fondul de ten, urmand ca apoi sa fie inlaturat excesul de pudra printr-o usoara periere cu o pensula curata . Daca avem de-a face cu un ten gras, dupa aplicarea fondului de ten se realizeaza o usoara indepartare a excesului de sebum cu un servetel curat si apoi se aplica pudra .

Un alt criteriu dupa care se alege pudra potrivita , este culoarea pielii. Nuanta pudrei trebuie sa fie apropiata de culoarea naturala a tenului pentru a se mentine o nota estetica . Ca si in cazul alegerii fondului de ten , pudra se testeaza prin aplicarea pe linia maxilarului pentru a fii sigure ca nuanta este in concordanta cu ceea ce ne dorim.

Pentru aplicare, se poate folosi o pensula sau un burete. Pensula este alegerea potrivita pentru o aplicare discreta, buretele ajuta la o aplicare mai densa, iar daca se urmareste realizarea unui efect de acoperire, este recomandata aplicarea cu un burete umed .

Piata produselor de make-ul este extrem de generoasa , tocmai de aceea este de dorit sa studiem cu atentie produsele pe care le achizitionam, caracteristicile acestora , tipului de ten carora sunt destinate si efectele pe care le produc .

Nu in ultimul rand , respectati data inscrisa pe ambalaj , nu folositi produsele cosmetice dupa expirarea acestora si respectati specificatiile producatorului in ceea ce priveste conditiile de depozitare a produselor dupa desfacerea lor si  , bineinteles , nu uitati ca produsele de machiaj nu se folosesc in comun cu alte persoane, evitandu-se astfel ulterioare probleme dermatologice. .

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.