Protectia respiratorie la locul de munca

De multe ori ignorata, protectia cailor respiratorii este foarte importanta pentru sanatatea noastra pe termen lung. Fie ca suntem expusi in mod direct la substante toxice sau fie ca le inhalam pasiv, este important sa ne protejam, in special daca locul nostru de munca practica activitati cu substante toxice. Asadar nu conteaza daca tu practici acele activitati, cio daca esti in raza lor de evacuare.

De cele mai multe ori acest timp de expunere nu se observa pe loc, si chiar daca se manifesta noi nu o sesizam. Acesta se va transforma doar peste anii si anii dupa munca intr-un mediu toxic si, de cele mai multe ori, va cauza boli grave cxare necesita un tratament.

Firma River Trade vine in ajutorul nostru cu o gama larga si diversificata de echipamente protectie respiratorie, in funtie de gradul si nivelul de toxicitate, ne putem alege masca dorita. In acest fel, vom putea lucra linistiti intr-un mediu sanatos, fara a ne face griji pentru sanatatea noastra.

Aceasta firma ne pune la dispozitie:

  • Semimasti
  • Masti cu filtru
  • Sisteme de respiratie
  • Accesorii si filtre

Mastile de protectie se aleg in functie de mai multi factori precum timpul de munca pe care il realizam. Masca trebuie sa nu incurce munca prestata si sa fie confortabile, dar si practica in acelasi timp. De aceea, inainte sa alegem o masca trebuie sa ne gandim la ce alte echipamente mai folosim, pentru ca acestea sa se potriveasca perfect, fara a ne incomoda.

Un alt factor, este reprezentat de perioada de utilizare a mastii, adica cat de mult o folosim. Daca o folosim in fiecare zi este esential sa optam pentru o masca de calitate inalta, care sa reziste la uzura zilnica. Daca nu, putem opta pentru o masca de unica folosinta, in special daca o folosim doar foarte rar.

Cel de-al treilea factor consta in conditiile de munca, acestea fiind cele mai importante deoarece ne afecteaza in mod direct. Alegerea mastii, se realizeaza in functie de nivelele de toxicitate si cat timp suntem expusi la acest mediu. Pentru cei care lucreaza cu substante mai putin toxice, exista mastile cu filtru care se pot schimba periodic si care sunt confortabile, dar si sigure.

Mastile trebuie verificate si schimbate, atat ele in sine, cat si filtrele folosite. O masca cu un grad inalt de uzura nu va mai functiona precum o masca nou achizitionata. Din cand in cand verificam eficienta lor si le inlocuim la nevoie pentru a fi siguri ca nu inhalam fum, aburi sau vapori toxici.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.