Profita la maximum de avantajele aparatului de vaslit! Iata cum:

Majoritatea salilor de fitness sunt dotate cu un astfel de aparat, indiferent ca este un model mai vechi sau mai noi. Indiferent de modelul acestuia insa, un aparat de vaslit da rezultate foarte bune in ceea ce priveste antrenamentele cardio.

Multe persoane care frecventeaza salile de fitness fug de antrenamentele cardio, candindu-se ca acestea constau doar in alergatul pe banda sau pedalatul pe bicicleta de fitness. Insa antrenamentele pot fi diversificate si cu ajutorul unui aparat de vaslit, mult mai interesant de utilizat si cu rezultate la fel de bune (daca nu chiar mai bune).

Cu toate acestea, trebuie avut in vedere faptul ca si in cazul vaslitului trebuie sa iti aloci ceva timp pentru a vedea rezultate, deci nu e suficient sa stai 10 minute pe aparat.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate de pe urma antrenamentului la aparate de vaslit, trebuie sa fii atent la cateva aspecte practice. Iata-le pe cele mai importante trei dintre acestea:

Executa cateva exercitii de incalzire

Desi aparatul de vaslit este folosit de multi pentru a se incalzi inainte de inceperea antrenamentului cu greutati, in cazul antrenamentelor cardio cu o durata mai mare este nevoie de incalzire inainte de a urca pe aparat.

Principalii muschi pe care trebuie sa ii incalzesti sunt cei din zona inferioara a corpului, si anume bicepsii femurali, cvadricepsii, gluteii, dar nu ar strica sa acorzi atentie si grupelor musculare din partea superioara a corpului.

Iata ce exercitii ai putea incerca:

1. Extensii picioare

Sprijinindu-te de un perete sau o bara, executa extensii cu cate un picior pe rand, atat in fata si in spate, cat si in lateral. Fa cel putin 3 seturi a cate 15 repetari.

2. Aplecari cu bara

Sprijina bara goala, fara greutati, pe umeri si apleaca-te din solduri spre inainte pana in momentul in care iti simti bicepsii femurali tensionati. Contracta muschii glutei si mentine pozitia timp de 2 secunde. Executa 3 seturi a cate 10-15 repetari.

3. Extensii de sold

Stai cu spatele intins pe o saltea de fitness, cu genunchii indoiti si talpile pe podea. Sprijina-te cu brate-le de podea si impinge bazinul cat de sus poti. Mentine pozitia timp de doua secunde apoi reia miscarea. Executa 3 seturi a cate 10-15 repetari.

Foloseste rezistenta potrivita

Aparatele de vaslit mai noi iti ofera posibilitatea de a regla gradul de rezistenta in timpul vaslirii. In functie de dificultatea pe care o doresti si de tipul de antrenament pe care il practici, poti alege o intesitate mai mica sau mai mare. Totusi, specialistii recomanda un nivel de intensitate cuprins intre 3-5.

Schimba ritmul

Desi nu par foarte versatile, aparatele de vaslit pot fi folosite cu succes la mai multe intensitati. De exemplu, poti face un antrenament lung si linistit de 30 minute sau un sprint de 5-10 minute care sa te lase lesinat pe podea. Depinde de tine sa alegi ceea ce ti se potriveste la momentul respectiv.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.