Principalele avantaje ale caselor din lemn

Nu trebuie sa omiteti avantajele pe care le ofera o casa din lemn si sa tineti asadar cont mereu de aceste avantaje pentru ca o casa din lemn va fi in permanenta una pe placul vostru. In realizarea acestei case se va folosi cherestea de cea mai buna calitate si veti avea parte astfel de o multime de avantaje pe care cu siguranta le veti aprecia extrem de mult.  

Casa din lemn – principale avantaje 

Trebuie sa stiti ca atunci cand vine vorba despre o casa din lemn, ea va va oferi o multime de avantaje, acestea fiind pe placul vostru datorita faptului ca ea este realizata din cherestea.

O casa din lemn este avantajoasa si datorita faptului ca va fi in permanenta mai calduroasa. Optand pentru cherestea, veti lua o decizie cat se poate de buna lemnul fiind un material care izoleaza foarte bine. Se mai pot adauga si diferite materiale termoizolante ca vata minerala, aceste materiale fiind benefice in ceea ce reprezinta performantele termice, dar si energetice ale acestui material. Lemnul ofera astfel niste performante atat termice, car si energetice mult mai bune, acesta fiind o solutie de avut in vedere.  

realizata din cherestea

Alte lucruri importante 

Un alt aspect in cazul in care veti apela la cherestea pentru a va construi casa este ca o casa din lemn va va ajuta si sa salvati spatiu. Acest lucru se datoreaza faptului ca peretii din lemn nu sunt atat de grosi precum sunt cei din beton. Ei sunt in acelasi timp si de doua ori mai subtiri decat cei realizati din caramida sau din BCA. Casele din lemn sunt mai rezistente si in cazul cutremurelor. Acest lucru se datoreaza faptului ca lemnul este un material elastic. El reuseste in acest fel sa preia miscarile seismice mult mai usor, indiferent de directia lor de propagare. 

O casa pe o structura din lemn poate rezista unui cutremur de pana la 8 grade pe scara Richter. Lemnul este avantajos si datorita faptului ca este mai ieftin decat alte structuri. O casa realizata din lemn va reusi astfel sa fie mai ieftina decat una realizata de exemplu din BCA si va va oferi in acelasi timp si o multime de avantaje pe care le veti aprecia. Casele pe structura din lemn nu sunt predispuse la incendii pentru ca lemnul este tratat ignifug. El este asadar rezistent la foc. In caz de incendiu, casa va rezista. De asemenea, daca structura din lemn va fi cumva afectata, tot ce va trebui sa faceti va fi sa o schimbati. Nu va fi in nici un caz afectata structura intregii cladiri, de aceea lemnul este o optiune sigura de avut in vedere pentru voi, el fiind un material ideal. 

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.