Premieră pe piața de învățare și dezvoltare din România

În această perioadă se desfășoară prima și cea mai amplă cercetare de piață realizată de specialiști în sociologie, marketing și learning & development. Studiul este destinat industriei de learning & development din România – L&D Industry Survey.

Cercetarea este inițiată de Learning Network, cea mai mare și mai veche platformă de gen din România, cu funcție de mediere și intermediere între organizații și furnizorii de programe de L&D. Realizatorii cercetării sunt Maria Predoiu, antreprenor EdTech, trainer și profesor colaborator la Universitatea București și SNSPA, anterior Director de Marketing la P&G SEE, și conf. univ. dr. Valeriu Frunzaru, Prodecan al Facultății de Comunicare și Relații Publice – SNSPA București care vor interpreta datele colectate anonim.

În orice domeniu, studiile temeinice care măsoară tendințele, nevoile și preferințele susțin semnificativ dezvoltarea acelui domeniu. Sectorul L&D din România este, pe cât de dinamic, pe atât de intuitiv. Nu există nicio cercetare substanțială care să ofere specialiștilor insight-urile de care au nevoie pentru a-și dezvolta strategiile și planurile. Există doar datele interne sau datele financiare publice ale companiilor de training.

Obiectivele cercetării L&D Industry Survey

Studiul își propune să identifice nevoile reale, oferind insight-uri cu adevărat utile pentru dezvoltarea pieței de L&D. Scopul este de a îmbunătăți practicile existente, adresându-se atât comunității de HR și L&D, cât și specialiștilor ce dezvoltă și oferă programe de L&D în România.

De asemenea, un alt obiectiv al studiului este acela de a identifica cele mai apreciate subiecte de training din organizații. Astfel, cele mai utilizate și apreciate companii furnizoare de programe de formare, cei mai apreciați traineri și coachi vor fi celebrați la Gala L&D Awards 2019.

În acest domeniu, al învățării și dezvoltării, experții L&D din organizații sunt practic „inundați” de oferte de training și coaching. Acestea nu le acoperă integral nevoia reală și imediată din organizație, munca de L&D nefiind suficient valorificată. Este un domeniu în care se vorbește despre „learning organization”, dar încă nu există multe organizații de acest fel. Nu este creat un benchmark real și eficient pentru programele de instruire aplicat pe nevoile și caracteristicile fiecărei industrii. Ca urmare, L&D Industry Survey este important pentru:

  • recunoașterea L&D ca partener de business în organizație;
  • identificarea subiectelor de instruire în care organizația nu investește suficient pentru a fi competitivă;
  • evaluarea companiilor furnizoare de programe de formare. Acest lucru va conduce la creșterea calității serviciilor furnizate și la o mai bună înțelegere a nevoilor reale din piață.

Apărut ca răspuns la necesitatea și realitatea din piață, L&D Industry Survey își dorește să reprezinte un prim pas fundamental pentru ca experții L&D din organizații și furnizorii de programe L&D de pe piața autohtonă să se alinieze, creându-se astfel puntea esențială pentru o colaborare și interactivitate eficiente care să dezvolte și să situeze piața de L&D din România la standardele specifice și de business internaționale.

Etapele cercetării L&D Industry Survey

Studiul are la bază o cercetare în două etape. Prima etapă s-a încheiat în luna ianuarie și a constat în elaborarea și pretestarea instrumentului de cercetare (a chestionarului). În a doua etapă, administrăm chestionarul pe un eșantion de cel puțin 500 de respondenți din domeniile HR și L&D. Chestionarul este administrat online prin intermediul platformei Qualtrics și completarea lui durează aproximativ 15-20 minute. Desigur, răspunsurile individuale sunt strict confidențiale. Menționăm că participanții la studiu vor primi în exclusivitate sinteza cu concluziile principale ale studiului, pentru a consolida planurile de L&D în companiile lor. Ei trebuie să acceseaze linkul de la finalul cercetării care duce către pagina de solicitare. În plus, analiza detaliată va fi publicată în luna mai pentru toți cei interesați de analiza în profunzime a pieței de L&D din România.

Dacă doriți să descoperiți L&D Industry Survey, vă invităm să accesați următorul link:

https://www.learningnetwork.ro/learning-industry-survey-cerere

Learning Network – terenul de joacă al celor care cred în puterea învățării, sunt curioși și vor rezultate remarcabile. Portalul www.learningnetwork.ro vă oferă informații din industria de learning & development și review-uri și posibilitatea de a achiziționa bilete la conferințe și cursuri deschise.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.