Premieră în România! WECO Travel va emite bilete de tren pe rețeaua operatorului feroviar DB Bahn

Distanța dintre Londra și Paris este străbătută în doar 3 ore

Compania WECO Travel vine în sprijinul turiștilor români care călătoresc în Europa cu trenul, emitând bilete pe rețeaua operatorului feroviar german DB Bahn, începând cu data de 1 februarie 2015.

 

Această premieră în materie de ”ticketing” feroviar se adresează turiștilor care vor să descopere destinații unde nu pot ajunge cu avionul, dar și oamenilor de afaceri care merg în locuri nedeservite de vreun aeroport. Călătorii români au posibilitatea să folosească rutele intercity din interiorul aceleiași delimitări geografice, dar se pot folosi și de gările din aeroporturile principale, ajungând până în cele mai mici localități deservite de tren.

 

“Transportul feroviar este în continuă expansiune, având în vedere rigorile de pe aeroporturi, dintre care enumerăm condițiile de securitate, limitările la bagajele de mână, timpii de îmbarcare-coborâre din avion, controalele vamale etc. Conditiile de călătorie sunt asemenatoare cu cele din avion, iar perioada de îmbarcare este mult mai scurtă. Prețurile sunt net avantajoase, începând de la 15 euro pe rutele regionale, pâna la 140 de euro pentru trenurile de mare viteză”, a declarat Florin Țâncu, reprezentant WECO Travel.

1_Page_11_Page_1

WECO Travel pune la dispoziția turiștilor și călătorilor români un serviciu complet de transport aerian și feroviar, până la destinația finală vizată de către turist. Printre altele, un atuu important al călătoriilor cu trenul este, cu siguranță, faptul că garile sunt situate în centrul orașelor (spre deosebire de aeroporturi, care în marea lor majoritate, se află la periferia acestora). Așadar costurile de transfer sunt mult mai mici și la îndemâna buzunarului oricărui turist.

 

Zonele geografice deservite de transportatorul german acoperă o mare parte din orașele Europei, turistul având posibilitatea de a alege trenurile inter-regionale (ICE) și trenurile regionale (Regional DB). Conexiunile vor fi asigurate atat pe distanțe scurte (Frankfurt – Berlin, Berlin – Hamburg), cât și pe distanțe lungi (Berlin – Londra, Paris – Londra, Bruxelles – Londra).

 

Călătorii pot achiziționa biletele direct din sistemul de rezervări, atât în regim online, cat și pe suport de hârtie (http://www.wecotravel.ro/oferta/biletetren/), și pot alege din cele patru clase de confort: First, Business, Economy și Second Class.

 

Trenurile ICE asigură un confort asemănător zborurilor cu avioanele moderne, timpii de îmbarcare fiind mult mai reduși. În plus, la clasele First și Business există posibilitatea de a lua masa în cadrul unui restaurant de lux. În timpul călătoriei cu trenul, turistul beneficiază și de anumite avantaje precum: cușete de dormit repartizate pe două clase, condiții sporite de confort, transport al bagajului, transport al bicicletelor, dar și spatii speciale pentru persoane cu handicap. De asemenea, în funcție de categoria de tarif achiziționată se pot face modificări ale biletului inițial, up-gradări, precum și rezervarea locurilor și/sau a cușetelor.

 

O călătorie cu trenul ne poate duce în locuri îndepărtate și inaccesibile și ne poate dezvălui o atmosferă pe care n-avem cum s-o surprindem cu avionul.“Sunt unele trenuri electrice care urcă în stațiuni montate unde nu ajunge nicio mașină, în special în Elveția”, spune Florin Țâncu, reprezentant WECO Travel.

 

WECO Travel și-a început activitatea în anul 1998, fiind pionier al operatorilor de turism din zona de business travel. În anul 2004 a devenit reprezentatul unic pentru România al grupului TMC, RADIUS. Grupul danez WECO Travel a preluat, în anul 2008, pachetul majoritar de acțiuni al societății românești. WECO, la nivelul Comunității Europene, are birouri în Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia și România. În anul 2014, cifra de afaceri a companiei WECO Travel Romania s-a ridicat la 12 milioane euro.

 

Deutsche Bahn AG este cea mai mare societate feroviară de transporturi, logistică și tehnica rețelelor din Germania. Printre altele, DB administrează și rețeaua de trenuri de mare viteză Intercity-Express.

Comentarile sunt inchise