Pregatirea tenului pentru sezonul rece

Indiferent de anotimp, tenul dumneavoastra are nevoie de ingrijire speciala. Odata cu schimbarea sezonului pielea trece si ea prin niste etape de acomodare cu noile conditii de vreme. Pe timpul verii pielea este expusa soarelui, caldurii, transpiratiei care pot deteriora pielea, insa odata cu sezonul rece, pielea are nevoie de ingrijiri speciale.

Toamna este un sezon in care pielea trebuie ajutata sa se regenereze dupa excesele solare din timpul verii pentru a fi, apoi, pregatita sa faca fata gerului. Este un anotimp in care se pot incepe tratamentele laser sau cele de peeling, lunile de toamna si iarna fiind cele mai recomandate pentru a intineri pielea, pentru ca scade intensitatea radiatiei ultraviolete si riscul de hiperpigmentari este redus.

ingrijirea tenului toamna

Toamna, bronzul dispare, iar tenul are nevoie de masuri atente de ingrijire prin care sa isi recapete elasticitatea si stralucirea. Chiar daca soarele nu mai are aceeasi intensitate, si in acest sezon este nevoie de protectie solara si produse dermatocosmetice adaptate fiecarui tip de ten. Ce afectiuni se trateaza incepand din toamna: rozaceea cu tratamente laser, petele pigmentare cu laser sau peeling chimic, keratoze seboreice, papiloame prin crioterapie sau chiuretare.

De asemenea, este cel mai bun moment pentru inceperea unei epilari definitive pentru pilozitatea in exces, avand in vedere ca sedintele de epilare se efectueaza la interval de 4-6 saptamani. Sunt necesare 6-8 sedinte, astfel incat daca tratamentul se incepe in aceasta perioada se termina pana primavara viitoare.

Pentru servicii de calitate si consultatii dermatologice Cluj, efectuate la standarde inalte, clinica Dermavision va sta la dispozitie astfel incat pielea dvs. sa primeasca cel mai bun tratament si cele mai bune solutii.

Comentarile sunt inchise