Plasa sudata – utilizari, informatii si proprietati

Deoarece plasa sudata are ca si caracteristica de baza duritatea, aceasta este de cele mai multe ori folosita in proiectele de armare a betonului. Se cunoaste faptul ca suprafetele plane si curbe sunt intotdeauna supuse la presiuni mari, acestea vor avea nevoie de un material care sa le sporeasca rezistenta. O alegere potrivita va fi plasa sudata.

Unde poate fi intrebuintata plasa sudata?

Plasa sudata poate fi folosita in diverse moduri. Unul dintre acestea este ca aceasta sa fie prinsa cu ajutorul unor diburi speciale direct de zidul ce va fi armat, ori sa fie prinsa la departare fata de zid. Daca se alege ca plasa sudata sa fie prinsa la distanta fata de zid va fi nevoie de distantieri fabricati din plastic. Spatiul ramas liber nu va ramane liber, ci va urma sa fie umplut cu un strat de beton.
Acest tip de plasa isi gaseste intrebuintare in proiecte precum:

  • Cele de constructii, unde constructiile noi au nevoie de rezistenta;
  • In consolidarea constructiilor vechi;
  • Se mai poate folosi in acele proiecte ce au in structura lor suprafete betonate ce necesita rezistenta.
  • Ce proprietatii se pot intalni la plasa sudata?
  • Plasa sudata este un material foarte util in constructii datorita caracteristicilor sale. Printre acele proprietatii care o definesc se pot aminti:
  • In compozitia sa are fire de metal;
  • Are o forma caracteristica, si anume patrata;
  • Plasa sudata este rezistenta la tractiune si alungire;

Alte informatii legate de plasa sudata

In timpul transportului trebuie sa i se acorde o atentie speciala deoarece exista marele risc ca aceasta sa se deformeze. Specialistii recomanda, ca acest tip de plasa sa fie intotdeauna transportata in pozitie orizontala si sa se acorde o mare grija descarcarii acesteia;

Acest material nu trebuie sa fie niciodata depozitat direct pe pamant. Explicatia este una simpla: daca plasa sudata este depozitata direct pe pamant exista sansa ca acesta sa se strice datorita riscului de coroziune. Pentru a evita acest lucru, materialul trebuie sa fie depozitat pe paleti de lemn sau, daca nu este posibil, pe o suprafata cimentata;

plasa sudata

Clientul are posibilitatea de a alege modelul care sa se potriveasca necesitatiilor proiectul sau de constructii. Astfel ca poate alege dimensiunea dorita si grosimea necesara a firului de sarma aleasa de client;

Se poate folosi in constructia custilor pentru animale mici cum ar fi iepuri, cainii, gainile, pui de gaina si asa mai departe. Iar confectionarea acestor custi din acest material este una foarte usoara deoarece ochiurile plasei vor fi intotdeauna multiplii, astfel ca sunt usor de imbinat.

Puteti comanda pentru proiectul dumneavoastra de constructii plasa sudata de la Mesteru Manole de pe urmatorul site https://mesterumanole.ro/metalurgice/plasa-sudata – un distribuitor de incredere!

Comentarile sunt inchise