Pilates versus Fitness. Diferente si asemanari

Pilates versus Fitness

Oamenii care nu sunt familiarizați cu Pilates sunt mereu interesați să afle cum se deosebesc exercițiile de acest gen de un koa-pilates - graceantrenament de tip fitness convențional. În primul rând, abordarea Pilates este diferită deoarece profesorii specializați pe astfel de mișcări tind să privească întregul corp în ansamblu și nu doar părțile corpului ca și elemente distincte cu care se poate lucra.

 

Bazele exercițiilor Pilates

Antrenorii Pilates pot începe prima sesiune cu un nou client prin realizarea unei analize a posturii acestuia precum și cu un istoric de fitness. În acest fel, clientul și specialiștii pot evalua împreună ce se urmărește în ceea ce privește dezechilibrul muscular și/sau instabilitatea posturii afișate.  Acest lucru îi ajută pe aceștia să stabilească prioritățile și obiectivele de fitness sau Pilates pe termen scurt și lung.

O dată ce detaliile de început privind exercițiile de fitness și evaluarea posturii sunt realizate, mișcările introductive care au la bază principiile fundamentale Pilates, respectiv Respirație, Energie, Aliniament și Mișcare pot fi prezentate și realizate. Acestea sunt considerate un fel de foaie de parcurs pentru auto-descoperirea realizată de cei care doresc să aprofundeze modul în care exercițiile de tip Pilates îi pot ajuta să își îndeplinească scopurile propuse.

 

Gimnastică, antrenament, formare

Persoanele care nu sunt înzestrate cu o masă musculară solidă ar putea avea nevoie să își petreacă mai mult timp realizând exerciții din gama celor de tip Pilates fundamentale. În schimb,  sportivii care sunt mai conștienți de corpul lor și care sunt obișnuiți cu efortul fizic ar putea avea nevoie de mai puțin timp pentru deprinderea celor necesare.

O dată ce temele fundamentale sunt stăpânite, este timpul să continuați cu exercițiile Pilates clasice, care pot fi efectuate pe covor sau prin utilizarea unor aparate specializate. Aparatul Pilates prezintă o altă mare diferență față de antrenamentul de gimnastică convențional deoarece majoritatea echipamentelor din sala de gimnastică utilizează fie rezistențe, scripeți, cabluri sau greutăți iar obiectivul principal al acestei împingeri și trageri de greutăți este întărirea musculaturii.

În schimb, aparatele Pilates utilizează arcuri cu lungime variabilă pentru a prelungi și consolida simultan mușchii precum și pentru a îmbunătăți flexibilitatea articulațiilor. Chiar și exercițiile care în mod tradițional folosesc doar rezistența corpului însuși accentuează atât prelungirea cât și întărirea musculaturii!

 

Cum se realizează acest lucru?

Exercițiile de tip Pilates prezintă un număr redus de repetări dar mișcările în sine sunt mult mai complexe decât cele întâlnite în cazul unui antrenament de fitness convențional. Prin urmare, un exercițiu Pilates este mai probabil să imite o mișcare a vieții reale și, de asemenea, să solicite un număr mai mare de grupări musculare în cadrul fiecărui exercițiu efectuat.

Recomandarea specialiștilor este aceea de a combina exercițiile Pilates cu un regim tradițional de antrenament cu greutăți, adesea crescând astfel masa musculară și diminuându-se numărul necesar de repetiții. Destul de des, o rutină de antrenament cu greutăți accentuează fermitatea fiecărui grup muscular și, prin urmare, este posibil să nu puteți instrui întregul corp într-o singură zi. În schimb, Pilates necesită efort scăzut însă lucrează întregul corp în orice moment, astfel încât echilibrul muscular, simetria și stabilitatea corpului să fie provocate la fiecare nou antrenament.

 

Pilates Reformer: un aliat de nădejde la sală

Cel mai silențios și mai eficient aparat Pilates utilizat până acum în cele mai profesionale săli de antrenament este Reformer. Acesta a reușit de-a lungul timpului să stabilească standardul în ceea ce privește confortul și designul unor astfel de aparate. Cu fiecare margine sculptată și netedă, aparatul Reformer prezintă linii elegante și atrăgătoare pentru ochi și care te invită să îl încerci pentru a-ți tonifia corpul în întregime.

Timp de 40 de ani, cei mai respectați instructori Pilates din lume au folosit și recomandat eficientul aparat Reformer. Construit din materiale solide, acesta este prevăzut cu diverse componente care sunt ușoare dar puternice și care pot fi utilizate pe o suprafață extrem de sensibilă sau pe una stabilă. Sistemul de operare este unul profesional care asigură realizarea unor mișcări precise, fără riscul de accidentări.

În concluzie, Pilates poate oferi o alternativă interesantă celor care nu sunt atrași de exercițiile clasice de fitness și care doresc să regăsească echilibrul perfect între corp și minte.

Ai intrebari?

Ne gasesti la hello @ koapilates.ro

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.