Piesele auto care trebuie protejate vara

In sezonul cand temperaturile ridicate si praful afecteaza in mod direct piesele masinii, iar datoria noastra este sa le verificam in mod constant pentru a ne asigura ca masina functioneaza la capacitate maxima.

Aerul conditionat reprezinta sistemul cel mai utilizat in sezonul cald deoarece va asigura confortul necesar. In momentul in care acesta nu mai functioneaza corespunzator e important sa efectuam o verificare de rutina.

De cele mai multe ori problema este ca sistemul conditionat nu este curatat frecvent, lucru ce duce la aparitia prafului si implicit la aparitia bacterilor, care mai apoi sunt imprastiate in toata masina.

Motorul poate avea si el probleme datorita temperaturilor ridicate ce incazesc masina foarte tare. De aceea e recomandat sa verificam nivelul antigelului si sa folosim un ulei de motor cu o vascozitate crescuta.

Un alt lucru de care trebuie sa tinem cont este presiunea anvelopelor deoarece soselele ajung la temperaturi ridicate. Prin urmare anvelopele se pot supraincalzii si se uzeaza mult mai repede, in special vara cand efectuam mai multe calatorii cu masina.

Stergatoarele reprezinta un alt element la care trebuie sa fim atenti datorita vremii capricioase care ne surprinde cu o zi cu soare si alta cu furtuna. Temperaturile ridicate pot duce la uzarea preventiva a stergatoarelor care rezulta in fisurarea lor.

Nu in ultimul rand, e important sa observam si culoarea masinii deoarece vopseaua este cea mai afectata in ssezonul cald. Desi aceasta nu afecteaza functionarea masinii poate crea un aspect inestetic al masinii, care va parea mult mai veche de cat este. Este recomandat sa optam pentru diverse polish-uri sau putem aplica periodic ceara pe caroserie pentru a o proteja de razele soarelui.

Firma AlexBea Group va pune la dispozitie piese auto online si solutii pentru ca tu sa iti ingrijesti masina corespunzator in sezonul cald.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.