Participanții mobilităților europene vor începe sesiuni de pregătire în cadrul proiectului Erasmus+

 

Şcoala Postliceală Sanitara Slatina, continuă  să desfăşuare activităţile din cadrul   proiectului „Mobilități europeane – Poartă de acces pentru piața muncii a asistenților medicali”. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin programul ERASMUS+, Acțiunea Cheie 1 – VET, cu un grant de 52.690 euro.

În perioada martie-aprilie se vor desfăşura activităţile de formare cu cei 20 elevi declaraţi admişi după încheierea procesului de selecţie. Programul de formare va consta în participarea elevilor la 30 de ore de pregătire lingvistică (curs de limbă engleză), 10 ore de pregătire pedagogică şi 4 ore de pregătire culturală. Toate orele de pregătire se vor desfăşura în cadrul unităţii şcolare în  două sesiuni de formare, deoarece elevii anilor II vor efectua stagiul în Spania, în timp ce elevii anilor III vor efectua mobilitatea europeană în Italia. Va fi realizat un orar special pentru elevi, în afara programului şcolar. Cursul lingvistic va fi parcurs ca un curs intensiv şi va urmări transmiterea şi receptarea de informaţii privind procedurile şi tehnicile de nursing privind îngrijirea bolnavilor, prezentarea instrumentarului și aparaturii folosite în diagnosticarea bolnavului, noțiuni din terminologia particulară medicală, modificări tegumentare de culoare, aplicarea măsurilor de urgență, resuscitarea cardiorespitarorie, manevra Heimlich, recunoașterea semnelor și simptomelor în patologiile reumatismale, în bolile metabolice și de nutriție, clasificarea grupelor de alimente, cursul ajutându-i în desfăşurarea activităţilor practice zilnice. În cadrul cursului pedagogic vor fi prezentate informaţii despre Programul Erasmus+, domeniul VET, informaţii despre proiectul aprobat (obiective, scop, destinaţia cheltuielilor, valorizarea rezultatelor, evaluarea şi validarea competenţelor), informaţii despre pedagogia stagiului (descrierea unităţilor sanitare, locul de muncă, aspecte specifice de comunicare, elemente de cultură organizaţională, recomandări referitoare la modalitatea de desfăşurare a activităţii practice). Sesiunea de informare culturală va cuprinde informaţii despre cultura, economia şi viaţa socială a Spaniei și Italiei. Pe lânga cursurile de pregătire, elevii beneficiază Erasmus+ Online Linquistic Support – platforma Comisiei Europene, în limba spaniolă și limba italiană, curs ce sprijină învățarea unei limbii străine pentru participanții mobilităților Erasmus+, elevii având oportunitatea de a-și evalua competențele în limba spaniolă și italiană, competențe pe care le vor folosi în mobilitatea europeană.

Proiectul se adresează unui grup de 20 de elevi de la Școala Postliceală Sanitară Slatina de la specializarea asistent medical generalist, 10 elevi ai anilor II și 10 elevi ai anului III de studiu, având ca Obiectiv general  ”Creșterea competențelor profesionale ale elevilor de la Școala Postliceală Sanitară, participanți la stagii de mobilitate transnaționale în vederea integrării pe piața muncii, după finalizarea școlii”.

Școala Postliceală Sanitară Slatina, este fondată în anul 1991 și reprezintă o importantă instituție de învățământ din județul Olt ce activează în domeniul ”sănătate și asistență pedagogică” și este la cel de-al 4-lea proiect implementat prin programele Leonardo da Vinci și Erasmus + finanțate de Comisia Europeană.

Grigore Ileana – responsabil proiect                                       Școala Postliceală Sanitară Slatina

ileana_grigore11@yahoo.com                                                    https://sanitaraslatina.ro/

Slatina

07.03.2019

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.