Nu mai sta pe ganduri si fa o vizita la o clinica orl din bucuresti

Care sunt cele mai comune afectiuni care te pot aduce la o clinica orl?

Cele mai frecvente afectiuni ce te pot forta sa faci o vizita la o clinica orl sunt:

 • Tusea (reactie de aparare a organismului impotriva secretiilor patologice);
 • Otita (dureri puternice in zona urechii);
 • Faringita (inflamatia a faringelui ce impplica adesea febra si durere in gat);
 • Laringita (manifestata prin raguseala, tuse si o stare generala incomoda);
 • Amigdalita (simptomele sunt umflarea ganglionilor din zona dublata de zurere in gat si febra);
 • Sinuzita (durere sau presiuni in diferite zone ale sinusurilor).

Cauti o clinica orl in Bucuresti?

In cazul in care suferi de anuite simptome de mai mult de 7 zile, acestea se acutizeaza sau apar si alte simptome atunci este cazul sa vizitezi o clinica orl din Bucuresti. Adesea siptomele incipiente sunt nasul infundat, raguseala, senzatia de ureche infundata sau de zgomote la nivelul acesteia.

Clinica orl din Bucuresti din cadrul Grupului Romgermed este o solutie viabila atunci cand este vorba despre un consult ce vizeaza posibile afectiuni la nivelul nasului, urechilor, gatului, sinusurilor sau cailor respiratorii superioare.

Ce presupune vizita unei clinici orl din bucuresti?

Ca in cazul oricarei vizite la o clinica orl si nu numai, fiecare om ce urmeaza a fi analizat in cadrul unei consulltatii va fi mai intai supus unui set de intrebari atat cu privire la istoricul medical cat si cu privire la simptomatologia pentru care se afla acolo.

In cadrul unei vizite la clinica orl din Bucuresti pacientul are facilitatea de a derula investigatii precum :

 • Extractie sau spalatura dop cerumen;
 • Extractie corp strain nazo-faringian;
 • Aspiratie auriculara;
 • Consultatie org generala;
 • Interpretare analize.

Cand trebuie sa vizitati o clinica orl ?

Dupa cum am mentionat mai sus, este imperios necesar sa vizitati o clinica orl in cazul in care prezentati simptome pe o perioada mai lunga de 7 zile sau daca dezvoltati si alte simptome. Insa, avand in vedere ca preventia este mai utlila si mai benefica decat tratarea, acestea nu ar trebui sa fie singurele situatii, astfel ca este recomandata efectuarea unei vizite anuale la medicul specialist.

clinica orl bucuresti

Ce este orl-ul pe scurt ?

Otorinolaringologia sau orl este specialitatea medico-chirurgicala care diagnosticheaza, previne si trateaza afectiuni ale urecilor, nasului, gatului, cailor respiratorii superioare sau a sinusurior. Aceasta ramura a medicinei traditionale a inceput sa prinda contur din anul 1880 rupandu-se de medicina interna si chirurgia generala.

O alimentatie bogata in fructe si legume si care evita bauturile carbogazoase sau mancarurile cu exces de sare, la temperaturi extreme (prea reci sau prea fierbinti) poate sa ne tina departe de afectiunile implicite. De altfel, stilul de viata este foarte important intrucat pentru a stimula sistemul imunitar pacientilor le este recomandat sa faca mult sport sau daca nu este posibil sa faca plimbari in aer liber.

Pe de alta parte exista si contraindicatii din partea medicului specialist in special pentru amatorii de sporturi acvatcei. Doctorii nu recomanda scufundari scufundari la adancimi mai mari de 3 m.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.