Nou la Romstal – statii de tratare a apei cu rasini schimbare de ioni

 

In functie de problemele cu care ne confuntam putem alege de la variante simple de sisteme de filtrare si tratare, care retin din apa de baut suspensii solide sau materii sedimentabile precum rugina si nisipul, pana la sisteme complexe care elimina sau neutralizeaza virusii si bacteriile dar si alti compusi periculosi pentru sanatate.

 

SISTEME CU SCHIMB IONIC

Sistemul de tratare a apei cu rasina schimbatoare de ioni este imbunatatit prin adaugarea altor medii cu scop de a reduce din apa alti poluanti ca de exemplu fier, amoniu. Rasinile schimbatoare de ioni atrag si retin ionii de calciu si magneziu dizolvati in apa si sunt inlocuiti cu ionii de sodiu. Cand se consuma volumul de apa intre doua regenerari, rasina se va regenera cu solutie de clorura de sodiu (saramura). Ciclurile regenerarii sunt: Backwash (Spalare inversa), Brine draw (Alimentare cu saramura), Rinse (Clatire) si Refill (Reumplere).

Sistemele de tratare si filtrare apa (statii de dedurizare aquaPUR SOFT cu by-pass) reduc duritatea din apa eliminand riscul depunerilor de calcar.

Avantaje:

Statiile de dedurizare sunt echipamente fiabile de inalta calitate dotate cu rasina DOWEXTM-HCRS/S care prin eliminarea duritatii apei:

-reduc consumul de detergenti;

-reduc consumul de energie;

-mentin sau prelungesc durata de viata a instalatiilor, a masini de spalat rufe sau vase, a centralei termice sau boilerului etc;

-elimina costurile cu reparatiile generate de daunele provocate de duritatea apei;

-previne albirea bateriilor, chiuvetelor si a obiectelor sanitare in contact cu apa.

 

 

Comentarile sunt inchise