Noi sesiuni de consiliere profesionala organizate in cadrul proiectului “Stagii de practica pentru cariere de succes in domeniul juridic” in luna martie

Institutul Notarial Roman, alaturi de Universitatea din Pitesti, firma de consultanta Loop Operations si Economic Confort, anunta finalizarea a 6 noi sesiuni de consiliere profesionala si orientare in cariera, organizate in cadrul proiectului “Stagii de practica pentru cariere de succes in domeniul juridic”. Adresate studentilor si masteranzilor ce studiaza domeniul juridic, sesiunile au fost organizate la sediul Universitatii din Pitesti, in perioada 19-27 martie, 2015.

In cadrul sesiunilor consilierii Loop Operations au informat si consiliat studenti participantii in ceea ce priveste: intocmirea unui CV corect si eficient dupa modelul Europass, redactarea unei scrisori de intentie adaptate pentru locul de munca vizat, construirea unui brand personal si al unui plan de cariera, folosirea retelelor de socializare in cautarea unui loc de munca si eticheta, comportamentul si atitudinea ce trebuie adoptate in cadrul unui interviu de angajare. Totodata, prin aplicarea testelor de autocunostere, studentii si-au putut identifica punctele forte si punctele slabe, realizand ca autocunoasterea ii ajuta sa evalueze corect oportunitatile lor in cariera. De asemenea, participantii au invatat sa-si seteze obiectivele de cariera si sa-si construiasca un plan de cariera constructiv si eficient. Nu in ultimul rand, in cadrul unei parti interactive, prin aplicarea jocurilor de rol, studentii au avut posibilitatea de a simula situatia de interviu. La cerere, studentii pot beneficia de consiliere individuala, unde vor putea pune intrebari punctuale, vor avea posibilitatea de a  aprofunda temele abordate si vor putea aplica metodele nou asimilate de imbunatatire asupra CV-ului propriu, sub indrumarea consilierilor.

Sesiunile de consiliere sunt parte integrata a unui demers mai amplu concretizat prin proiectul “Stagii de practica pentru cariere de succes in domeniul juridic”. Prin activitatile puse la punct, partenerii si-au propus sa contribuie la dezvoltarea aptitudinilor de munca a 500 de studenti si masteranzi care studiaza in domeniile Drept si Administratie publica aflati in perioada de tranzitie de la finalizarea studiilor la obtinerea efectiva a unui loc de munca prin crearea si derularea programului de orientare profesionala si organizarea de stagii de practica in cadrul unor institutii publice si private care desfasoara activitati relevante in domeniul juridic. Toate acestea vor contribui la corelarea informatiilor si nivelului de pregatire acumulate de catre studenti cu cerintele existente pe piata muncii, cu scopul imbunatatirii situatiei tinerilor pe piata muncii.

*Proiectul “Stagii de practica pentru cariere de succes in domeniul juridic”este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.