Natatia sincron si fotbalul sporturi pentru copilul tau

1.Natatie sincron

Inspirata de comediile muzicale californiene, aceasta disciplina consta in realizarea unei coregrafii acvatice pe o muzica alesa de inotatori.

La ce varsta putem sa incepem natatia in mod sincron?

De preferat, la 8-12 ani, varsta la care ar trebui sa stim sa inotam macar bras.

Cat timp trebuie sa consacram acestei discipline? Una sau doua sedinte pe saptamana.

Care este echipamentul necesar?

Un costum de bate dintr-o singura bucata, din polyester sau lycra. Ganditi-va, de asemenea, la niste ochelari buni, care sa va protejeze impotriva clorului. Din acelasi motiv, nu uitati nici de casca din latex.

Ce principii descoperim practicand acest sport?

Natatia sincron dezvolta un anumit simt artistic si cere calitati precum: suplete, forta, tonicitate si viteza, indispensabile practicarii lui.

Care sunt particularitatile natatiei sincron?

Exista trei probe diferite: solo, duo si echipa (pana la 5 balerine). Sportivele sunt notate in functie de calitatea coregrafiei, de estetica si de dificultatea tehnica a figurilor realizate.

Ce lucruri neplacute pot surveni din practicarea acestui sport? Cele care caracterizeaza practicarea unui sport de piscina, in general.

Ce conditie trebuie indeplinita pentru a practica acest sport? Sa stiti sa inotati cel putin pe spate.

Sfatul medicului: Natatia sincron cere capacitati respiratorii si cardiace bune, care se vor perfectiona in activitati complementare de rezistenta.

 

2.Fotbal

Foarte multi copii viseza sa fie ca Hagi, de cand acesta a devenit liderul echipei nationale de fotbal, dupa Cupa Mondiala… Lasati-va fiul sau chiar fiica sa se inscrie intr-o echipa de fotbal: veti vedea ca aceasta disciplina ii linisteste pe cei mai nebunatici si ii face mai activi pe cei prea cuminti si copilul va beneficia de o dezvoltare corecta.

La ce varsta putem sa incepem sa jucam fotbal? La 6 ani.

Cat timp trebuie alocat practicarii acestui sport?

Un antrenament pe saptamana si adesea un meci pe saptamana.

Care este echipamentul necesar?

Este nevoie de incaltaminte speciala si de jambiere, restul este in general oferit de catre cluburi.

Ce principii isi insuseste copilul practicand fotbalul?

Fotbalul este o scoala de viata, avand valorile tuturor sporturilor colective: respectarea regulilor pentru sine si pentru ceilalti. Copilul ajunge sa accepte reguli!e jocului intrucat exista un arbitru care supravegheaza buna desfasurare a meciului. Copilul descopera spiritul de echipa si, deci, respectul fata de ceilalti. Daca face parte din echipa care a pierdut nu este nimic grav, dar este important pentru el sa fi ajuns la sfarsitul fortelor.

Ce binefaceri va avea copilul de pe urma practicarii acestui sport?

Va invata sa-si dezvolte rezistenta si sa-si stapaneasca oboseala pe toata durata meciului.

Ce lucruri neplacute pot surveni?

Din moment ce poarta jambiere, nu exista mai muite riscuri decat in orice alt sport de echipa.

Ce conditii trebuie indeplinite pentru a practica acest sport? Este nevoie de un certificat medical care sa ateste aptitudinile copilului.

Sfatul medicului:

Excesul de tractiune a muschilor din zona soldurilor sau la nivelul genunchiului. Responsabile de frecvente dureri in cazul incepatorilor, ele sunt cauzate de fragmentarea cartilajului in crestere. Prevenire si tratament: senzatia de durere trebuie oprita inca de la aparitia ei.

Natatia sincron si fotbalul sporturi pentru copilul tau

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.