Mutatul in casa noua – o provocare fara stres?

Mutatul in noua casa este un motiv de bucurie pentru cei mai multi dintre noi. Orice familie trece cel putin o data in viata sa prin procesul schimbarii locuintei.

Indiferent daca alegi sa te muti intr-o casa mai mare sau, sau dimpotriva, iti doresti un spatiu mai restrans,  cand vine momentul sa incepi organizarea mutarii, stresul poate atinge cote maxime.  Chiar si asa, mutatul in casa noua poate ramane o amintire frumoasa, daca esti organizat in tot ceea ce ai de facut.

Alunga ideea ca toata viata ta va fi cuprinsa in niste saci sau cutii de carton si concentreaza-te pe ceea ce ai de facut, dar mai ales la gandul ca acolo unde te vei muta  va fi acel loc placut si intim, care iti va aduce confortul si linsitea dorita.

Firma de mutari Cluj Smart Moving, va ofera  cateva sfaturi, desprinse din experienta de zi cu zi, pentru ca intreg procesul sa decurga organizat si fara batai de cap:

donate-unwanted-itemsScapa de lucrurile inutile.O vizita din timp la noua casa iti va crea o privire de ansamblu asupra spatiului functional. Astfel vei putea stabili lucrurile de care vei avea cu adevarat nevoie in nou tau spatiu. Astfel vei sti exact ce duci, iar restul, in functie de starea lor, le poti dona, darui cuiva drag sau arunca.

Odata stabilite lucrurile ce urmeaza a fi mutate, aprovizioneaza-te cu cutii de carton de diferite dimensiuni, banda adeziva si chiar si un marker, pentru a nota pe cutii continutul acestora, de mare folos la procesul de despachetare.

Asigurati-va ca aveti sculele necesare pentru demontarea corpurilor de mobilier voluminos. Pentru aceste operatiuni ar fi foarte utila o masina electrica de infiletat/desfiletat, o surubelnita si chiar un cleste sau ciocan. Recomandam ca pentru fiecare corp demontat sa puneti suruburile, balamalele, manerele sau piesele marunte intr-o cutiuta de carton,  pe care sa notati numele corpului careia ii apartin. slide01Astfel, montajul va fi mult mai usor, folosind componentele corecte, fara a fi nevoie de improvizatii in caz de pierdere a uneia sau mai multor piese.

Acceptati ajutorul rudelor sau prietenilor, pentru a termina in timp scurt. Impartiti fiecaruia sarcini, fie ca este vorba de impachetare sau demontarea mobilierului.

Impachetati logic. Deoarece nu veti putea aranja toate lucrurile intr-o singura zi in noua casa, este bine sa impachetati intai lucrurile esentiale de care veti avea nevoie in prima noapte. Apoi, camera dupa camera, impachetati lucrurile in ordinea in carMoving_Boxes___Packing_Materiale le veti incarca.

Pentru manipularea si transportul lucrurilor dvs., apelati la o firma de mutari. Pe langa experienta in mutari, personalul va  fi mult mai grijuliu la manipularea bunurilor dvs, comparativ cu rudele sau prietenii, iar lucrurile dvs. vor ajunge in siguranta la destinatie.

Firma mutari Smart Moving ofera servicii specilizate de mutari in Cluj si in Transilvania, precum si materiale de care aveti nevoie in procesul de mutare: cutii, banda adeziva, folii pentru impachetat, spatiu de depozitare temporara, precum si evaluare gratuita si consultanta pentru o mutare ca la carte.

Comentarile sunt inchise