Mobilitățile europene prin programul Erasmus+ continuă și în Italia

Şcoala Postliceală Sanitara Slatina, continuă  să desfăşuare activităţile de mobilitate din cadrul   proiectului „Mobilități europeane – Poartă de acces pentru piața muncii a asistenților medicali”. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin programul ERASMUS+, Acțiunea Cheie 1 – VET, cu un grant de 52.690 euro.

În perioada 12 mai – 01 iunie 2019, 10 eleve de la specializarea asistent medical generalist anul III, de la Școala Postliceală Sanitară Slatina vor desfășura un stagiu de practică în cadrul spitalului Antonio Cardarelli – ASREM – Campobasso din Italia. Pe parcursul celor 3 săptămâni, participantele vor efectua stagiul practic aferent modulelor M50-Anestezie-Terapie intensivă și nursing specific și M51 Conduita în urgențele medico-chirurgicale, totalizând un număr de 90 ore de stagiu clinic.

Participarea elevilor în acest demers European le oferă acestora șansa de a dobândi cunoștințe, abilități și competențe practice care să-i ajute în acumularea de experiența necesară pe o piață a muncii deschise, contribuind la inserția lor în societate, în calitate de membrii activi și productivi. Considerăm că aceaste mobilități și-au atins obiectivele propuse și  a  reprezentat  o  reală oportunitate pentru  elevii  participanți  de  a  dobândi  noi  abilități privind  utilizarea noilor  tehnologii din domeniul medical, o  mai  bună  cunoaștere  a  echipelor  medicale și lucru în echipă, dar și a sistemelor sanitare a țărilor partenere.

Grigore Ileana – responsabil proiect                                       Școala Postliceală Sanitară Slatina

ileana_grigore11@yahoo.com                                                    https://sanitaraslatina.ro/

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.