Mierea – Sursa de Sanatate si Frumusete

Miere Bio onlineDe mii de ani, mierea a fost folosita in intreaga lume, nu doar pentru a savura o simpla gustare dulce sau pentru a o utiliza ca indulcitor in retete, ci si pentru efectele miraculoare impotriva multor afectiuni / boli. Stiinta moderna incepe sa recunoasca tot mai multe utilizari bune pentru miere, iar printre multiplele beneficii amintim: proprietati antibacteriene / antifungice, imbunatatirea performantelor atletice, sursa bogata de antioxidanti, vitamine si minerale, calmeaza tusea, vindeca ranile si e adesea utilizata in ingrijirea pielii.

Sursa bogata de vitamine si minerale

Mierea de albine este o sursa bogata in vitamine si minerale. Vitaminele prezente in miere sunt: vitamina B6, tiamina (cunoscuta ca si vitamina B1), niacina (vitamina B3 sau PP), riboflavina (B2), acid pantotenic (B5) si aminoacizi. Minerale care se gasesc in miere sunt: calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu si zinc.

Mierea este un vindecator puternic pentru rani

Din vechiurile timpuri, mierea a fost utilizata pentru a trata toate tipurile de rani, inclusiv arsuri, ulcere si infectii ale pielii. In medicina moderna, mierea este recunoscuta ca avand proprietați antimicrobiene. De asemenea intareste sistemul imunitar in combaterea racelii.

Mierea se foloseste si ca tratament eficient de ingrijire a pielii

Pe langa celelalte modalitati de utilizare a acesteia, mierea a fost folosita si ca ingredient pentru tratamentele de infrumusetare. Sunt bine documentate abilitatile ei de a tonifia pielea, oferind o senzatie de piele catifelata si radianta.

Proprietatile antimicrobiene si antioxidante ale mierii o fac ideala pentru protejarea pielii impotriva razelor UV daunatoare, sprijinind in acelasi timp capacitatea celulelor pielii de a intinerii.

In loc sa cheltuiti sume enorme pe produse de ingrijire a pielii care defapt pot contine oricum miere, de ce nu cumparati mierea si aplicati propriul tratament cu miere la costuri mult mai scazute. Magazinul online Biosimttera ofera o gama variata de produse apicole bio: miere ecologica poliflora, miere ecologica de salcam, miere ecologica de tei si miere de Manuka ca sa va puteti bucura din plin de sanatate la superlativ !

Comentarile sunt inchise