Megaventory, furnirzorul de soluții de inventariere în Cloud, este disponibil acum pe piața din România!

Megaventory a început să se dezvolte încă din 2008 și a ajuns acum pe piața românească cu o versiune complet tradusă a software-ului, devenind disponibil pentru orice afacere mică sau medie din România, interesată de gestionarea comenzilor și a inventarului online.

Austin, TX: Megaventory oferă întreprinderilor mici și mijlocii o platformă online pentru a conecta toate operațiunile lanțului de aprovizionare, este acum disponibilă și în limba română! Atât aplicația în sine, care oferă posibilitatea de a desfășura o afacere, cât și site-ul web care conține informații detaliate despre caracteristicile sistemului, sunt traduse și accesibile tuturor vorbitorilor  de limba română.

Conținutul aplicației furnizată de Megaventory este deja disponibil în engleză, spaniolă, portugheză, greacă, germană, arabă, iar acum limba română este adăugată acestei liste. Orice vizitator al site-ului megaventory.com poate selecta limba în care dorește să afle mai multe despre companie. De asemenea, după ce un utilizator se înregistrează pentru a încerca această aplicație, poate alege limba română doar cu un singur clic. Serviciul de asistență prin e-mail și live chat este disponibil (în limba engleză) și este oferit de către specialiști instruiți pentru a răspunde la orice întrebare.

Avantajul utilizării unei soluții online de inventar și de gestionare a comenzilor este că poate fi accesată din diferite locații, pe diferite dispozitive mobile și pe diferite sisteme de operare. Această caracteristică permite utilizatorilor să aibă o imagine de ansamblu asupra tuturor activităților, indiferent de zonă sau de timp. De asemenea, este important ca aplicația să poată fi accesată de mai mulți utilizatori, fiecare cu permisiune de acces specifică. Toate informațiile și datele stocate în Megaventory sunt actualizate în timp real și sunt protejate prin tehnologii de securitate de ultimă oră.

Funcțiile Megaventory includ managementul inventarului, monitorizarea vânzărilor și achizițiilor, urmărirea producției, raportare gestiune și multe altele – toate acestea ajută la optimizarea proceselor din cadrul unei afaceri. Megaventory se adresează în special companiilor care nu își pot permite un software complicat și scump. Compania dorește să aducă pe piața românească o soluție eficientă de distribuție și aprovizionare adresată aproape tuturor organizațiilor, indiferent de numărul de angajați. Decizia de a controla și monitoriza procesele și activitățile unei companii este una strategică, cu scopul de a îmbunătăți fluxul de date în cadrul companiei și de a automatiza operațiunile, eliminând astfel erorile care pot apărea mai târziu.

Megaventory servește clienți în peste 40 de țări din întreaga lume, companii specializate în diverse industrii, care au nevoie să-și optimizeze procesele. Platforma este în permanență modernizată și extinsă de către personalul specializat, cu o excelentă cunoaștere a pieței, care asigură accesul la cele mai recente cunoștințe tehnice disponibile. Megaventory poate fi integrat cu diverse aplicații cum ar fi Magento și WooCommerce, iar prețurile încep doar de la 9, 90 USD pe lună.

Vizitați site-ul Megaventory la https://ro.megaventory.com și  înscrieți-vă pentru a încerca aplicația!

Pentru clarificări și întrebări contactați Megaventory la:

Nume Companie: Megaventory

Persoana de Contact: Kostis Mamassis, CEO

E-mail: info@megventory.com

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.