Mamele digitale fac 41 la suta din cumparaturile lor pe Internet

CCC Convention BerlinPe data de 16 octombrie, a avut loc la Berlin cea de-a 17 a editie a Call Center Convention 2014 in prezenta reprezentantilor media veniti din 12 tari si a numerosi experti de renume international care au dezbatut tendintele digitale si inovatiile viitorului cu impact in aria de customer care. Tematica din acest an a fost „Your 2020 Business World – Discover tomorrow’s digital impact on the economy„, cu focus pe generarea unor perspective inedite asupra viitorilor catalizatori ai inovatiei.

Speakerii invitati la cea de-a 17 a editie a evenimentului international Call Center Convention au vorbit despre experientele lor din varii domenii,  precum telefonia mobila, sistemul electronic de plata, industria de e-gaming, si au creionat linii vizionare de dezvoltare pentru urmatorii ani.

Philip Vanhoutte, Senior VP si Managing Director E&A, Plantronics, a condus programul evenimentului in calitate de moderator si a prezentat ultima sa carte, ” Smarter Working Manifesto”, oferind insight-uri privind conceptul sau de ”Interactiune mai inteligenta cu clientii”: comunicare si incredere reciproca in relatia cu clientul, precum si modele flexibile de lucru pentru personalul din domeniul customer service.

 

Doina Costache, Head of Branding, Google Romania, a indemnat publicul prin numeroase exemple de inovatii Google sa privim lumea prin ochii unui inginer: „In toata lumea, revolutia digitala este tangibila. Inovatiile tehnice si progresul se intampla daca suntem dispusi sa depasim limitele posibilului. Este vorba despre cum putem simplifica procese complexe pentru a veni in sprijinul consumatorilor si pentru a le oferi raspunsuri consistente inainte ca acestia sa puna intrebarile. Daca legile fizice permit aceste lucruri, atunci trebuie sa fie posibile”.

Intr-o lume in care barierele fizice se estompeaza si oamenii au access la un mediu in care se intersecteaza multiple canale de comunicare, companiile trebuie sa fie pregatite sa inoveze si sa inteleaga tendintele digitale pentru a avea un avantaj competitiv de business.

Monika Siejka, CEO, IsupConsulting, Franta, a vorbit despre comportamentul de cumparare al femeilor pe Internet: ”Barbatii cumpara, femeile fac cumparaturi. Grupurile de femei casnice cu varsta sub 50 de ani si asa numitele mame digitale au o prezenta foarte buna in mediul online. Ele isi fac deja 41% din cumparaturile lor pe Internet”, iata doar cateva dintre informatiile pe care Monika Siejka le-a prezentat in cadrul conferintei.

 

Conform expertei multimedia, comportamentul femeilor difera foarte mult de comportamentul barbatilor: femeile sunt foarte pretentioase atunci cand vine vorba despre pretul produsului, informatii detaliate, promotii, livrare rapida, service si valoare emotionala a cumparaturii.

Brandurile trebuie sa gaseasca o pozitionare cu valori clare care sa vina in intampinarea acestor noi cerinte.

 

Nico Luchsinger, Business & Strategy Development la Mila AG, un start-up care ofera o piata de desfacere locala pentru servicii profesioniste in Elvetia si Germania, a vorbit despre un concept foarte interesant: „Sharing economy”. Acest model nou inseamna sa imparti bunuri usor uzate prin intermediul tehnologiei si prin intermediul unei taxe, model pe care a fost creat businessul Mila Friends.

Despre Call Center Convention:

Call Center Convention este un eveniment international de business din aria de customer care, care promoveza schimbul de experienta intre expertii internationali din industria de profil.  Lansat in Viena in 1998, Call Center Convention a pornit la drum cu obiectivul de a personaliza si de a dezvolta imaginea industriei de call center. In prezent, Call Center Convention trateaza teme ce depasesc cu mult granitele industriei de call center si ofera un input valoros de business cu privire la tendintele din economia internationala si la modelele de business de succes prin discursuri remarcabile si dezbateri active.

Printre companiile participante care au dat un plus de valoare prin renume, experienta si profesionalism la ultimele editii ale evenimentului Call Center Convention, se numara:

Google Romania, Samsung, ebay, Plantronics, Zalando, Safaricom Kenia, British Telecom UK, Media-Saturn, Sky, UPC Ungarn, Telefónica O2 Europe, TUI Deutschland GmbH, Orange Communications SA, T-Mobile, DHL, Vodafone, Nokia, Schweizerische Post, DaimlerChrysler AG, Henkel KGaA, Deutsche Telekom, Beiersdorf GesmbH si multi altii.

DIANA ICHIM

Creative Communication Strategist

E-mail: diana.ichim@expomedia.ro l Tel: +40 21 411 44 20

conference-arena.com l customerserviceschool.ro l mysteryshoppingagency.ro l expomedia.ro

MARIANNE RUTRECHT

Public Relations

E-mail: marianne.rutrecht@yourccc.com l Tel: +40 21 405 97 03 l Website: yourccc.com

 

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.