Locomotive performante la Cercul Polar. Made by Softronic si Powered by Lapp!

Locomotivele Softronic pot transporta cantitate dubla faţă de o locomotriva obişnuită şi au un sistem electric de economisire a energiei în timpul frânării.

Locomotivele electrice ce vor ajunge în Suedia anul viitor sunt singurele din Europa de Est care recuperează energia în momentul în care frânează.

Locomotiva poate tracta până la 3.000 de tone, de două ori mai mult decât cele folosite acum în Suedia.

Lapp Kabel Romania a ajutat la realizarea acestui proiect, echipand locomotivele cu produse din gama Lapp, mixand peste 148 de articole de produs pentru ca toate conditiile tehnice ale proiectului sa fie indeplinite.

De-a lungul timpului, Lapp Group a dezvoltat un portofoliu amplu de produse destinate tracţiunii electrice, în conformitate cu cele mai înalte standarde definite de normele europene. Portofoliul conţine conductori şi cabluri din familia ÖLFLEX® Train , cablurile pentru semnale mici din familia UNITRONIC®, sistemele de presetupare SKINTOP®, tuburile de protecţie SILVYN®, conectorii industriali EPIC®  şi etichetele pentru cabluri FLEXIMARK®.

Compania Softronic a utilizat produsele Lapp pentru realizarea unor locomotive deosebit de performante, destinate tractării vagoanelor încărcate cu minereu de fier exploatat în Suedia aproape de Cercul Polar. Locomotivele Transmontana sunt recunoscute la nivel european fiind cele mai avansate locomotive facute in Est-ul Europei avand certificate de omologare atat de la Autoritatea Feroviara Romana cat si de la Autoritatea Feroviara Ungaria.

Locomotivele sunt dotate cu echipamente moderne: o noua structura metalica (cutie), motoare de tractiune asincrone, franare cu recuperare, convertizoare electronice de tractiune cu IGBT, echipament electronic de inalta performanta pentru comanda si control, faruri cu LED, s.a.

Producătorul de locomotive a pariat pe calitatea produselor Lapp şi a câştigat!

Condiţiile extrem de dure în care aceste locomotive vor funcţiona au impus alegerea unui producător care să poată livra un sistem coerent de produse, cu performanţe foarte bune garantate.

 

Conductor conform cu EN 50264-3-1 tip M pentru cerințe ridicate în aplicații feroviare

Conductorii din familia Olflex Train 331 au fost utilizaţi pentru cablarea dulapurilor electrice. Zonele fierbinţi au beneficiat de calitatea conductorilor cu izolaţie siliconică din familia ÖLFLEX®  Heat 180 SiF.

ÖLFLEX® HEAT 180 SiF – Conductor cu liţe fine cositorite izolate cu silicon, utilizat în utilaje, instalaţii tehnologice şi unelte, pentru temperaturi maxime de +180°C

 

O parte din sistemul de senzori a fost cablat cu UNITRONIC® FD CP Plus recunoscut pentru flexibilitatea deosebită. Vibraţiile permanente la care sunt supuse echipamentele dintr-o locomotivă au impus utilizarea unui cablu superflexibil destinat aplicaţiilor de tip lanţ port cablu. În acelaşi timp, calitatea mantalei exterioare din poliuretan şi ecranul din ţesătură de cupru fac faţă condiţiilor climatice dure şi zgomotului electromagnetic intens specific acţionărilor cu electronică de putere. Conectorii Epic au fost utilizaţi pentru realizarea conexiunilor electrice debroşabile. O parte din cabluri au fost protejate prin utilizarea tuburilor de protecţie din poliamidă , RILL PA6 şi a pieselor de blocare corespunzătoare.

Peste 148 de articole au fost instalate in locomotivele Transmontana de la inceperea proiectului.

Vibraţiile permanente la care sunt supuse echipamentele dintr-o locomotivă au impus utilizarea unui cablu superflexibil destinat aplicaţiilor de tip lanţ port cablu.

Toate produsele folosite sunt agrementate conform normelor europene pentru utilizare în instalaţiile electrice de forţă, comandă şi semnalizare aferente locomotivelor sau vagoanelor de pasageri. Conform clasificării nivelului de risc HL ( Hazard Level ), produsele Lapp se încadrează în toate cele trei clase HL1, HL2 şi HL3 şi respectă sau exced prevederile normei EN 45545-2.

„Locomotiva Transmontana este dotată cu frână recuperativă, deci în momentul frânării se trimite energia în reţea. Din punct de vedere al concepţiei şi al schemelor electronice, pot spune că este la cel mai înalt nivel”, a declarat pentru Economica.net, Cătălin Iosub, Manager de Proiect.

 

De asemenea, Dan Ionas, Sales & Marketing Manager al Lapp România, a declarat: „Suntem foarte mulțumiți de lansarea acestui proiect. A fost o sarcină dificilă, dar datorită liniei noastre excelente de produse și a echipei de profesioniști Lapp am reușit să îndeplinim cerințele complete ale clientului nostru. „

Comentarile sunt inchise