Lenjerii bumbac cu rezistenta ridicata

Nimic nu poate fi mai confortabil, decat o lenjerie de pat din bumbac, armonios potrivita cu interiorul dormitorului. Calico sau satin gros sunt ideale pentru lenjeria de pat – acestea fiind tesaturi de bumbac tesute din fibre mai groase decat bumbacul obisnuit, care se disting prin densitatea si rezistenta ridicata. Lenjeria de pat este in contact cu o persoana pe tot parcursul noptii, astfel incat alegerea materialului din care este facuta trebuie abordata cu seriozitate. Lenjeria de pat din bumbac poate fi considerata o lenjerie medicala, deoarece are un efect antibacterian, mai ales in cazul inflamatiilor. Lenjeria de pat din bumbac indeplineste mai multe cerinte:

  • confort;
  • usurinta in ingrijire;
  • elasticitate;
  • estetica.

Tesaturile pentru fabricarea lenjeriei sunt diverse, iar producatorii moderni folosescdeseori  materiale naturale, cum ar fi  bumbacul care  permite pielii sa respire, cat si in combinatii cu alte fibre. Prin urmare, alegerea devine foarte dificila. Materialele ecologice – matase sau bumbac – sunt adesea folosite pentru confectionarea lenjeriei, si sunt considerate cele mai sigure. Adesea se adauga lycra la aceste fibre pentru a imbunatati rezistenta si elasticitatea. Astfel de materiale au o serie de avantaje: sunt moi si placute  la atingere, absorb bine umezeala si permit aerului sa treaca, nu provoca iritarea pielii, au o durata lunga de viata, deoarece prezinta rezistenta la uzura si necesita o ingrijire usoara.

Bumbacul este un material comun pentru lenjerii de pat, cunoscut pentru proprietatile sale remarcabile: higroscopicitate ridicata, respirabilitate, hipoalergenitate.  Utilizarea imbinarii bumbacului cu satin a facut posibila crearea unei tesaturi frumoase de inalta densitate, asemanatoare cu matasea, dar in acelasi timp mult mai accesibila. O astfel de lenjerie de pat a atras atentia si a castigat rapid popularitate. Frumusetea bumbacului il fac cel mai popular pentru cusutul lenjeriei de pat, fiind placut la atingere, confortabil atat  pentru cearsafuri, cat si pentru fete de perne, in orice moment al anului.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.