Lambriuri de lemn ca decoratiuni interioare

Lambriul este o imbracaminte de lemn, PVC sau marmura, asamblata in placi cu care se acopera total sau partial peretii interiori ai unei incaperi cu scopul de a-i decora. Suprafata unui lambriu pentru perete poate fi plata sau uneori chiar si curba.

Cele mai des intalnite lambriuri sunt cele din lemn, deoarece lemnul este unul dintre cele mai calduroase materiale. Utilizarea lemnului ca decor, atat interior cat si exterior, creeaza o atmosfera rustica, primitoare si confortabila.

In ultimul timp decorarea peretilor cu lemn a devenit tot mai raspandita, mai ales datorita faptului ca poate fi folosit ca design interior pentru decorarea oricarei incaperi din casa. Mai demult, lambriurile erau folosite doar pentru decorarea bucatariilor sau a cabanelor din lemn. In schimb in zilele de azi lambriul este un elemnet de decor foarte modern si inedit chiar si pentru dormitor, living sau baie.

Lemnul este un element care inspira liniste, armonie si confort, de aceea decorarea dormitorului cu lambriuri din lemn poate fi alegerea ideala. Inca un avantaj pe care il au peretii din lemn este acela ca sunt mult mai usor de curatat decat cei vopsiti.

Lambriurile pot fi sculptate, vopsite, pictate si reamenajate in functie de gusturile fiecaruia sau in functie de ce este la moda. Un panou de lemn detasabil este de asemenea o idee foarte eleganta pentru un dormitor primitor si cald, iar in momentul in care va saturati de el, acesta poate fi usor indepartat.

Lambriurile de lemn pot fi o idee parctica si potrivita si pentru decorarea holurilor unui hotel, a unei pensiuni, a unui restaurant sau a altor localuri.

De asemenea alegand lambriul de lemn ca decor interior pentru baie, puteti crea o atmosfera de sauna chiar la dumneavoastra acasa. Pentru baile mai mici este recomandat sa alegeti o culoare mai deschisa pentru a da impresia de spatiu. Iar pentru baile care au o suprafata mai mare puteti opta pentru culori mai inchise si puteti aplica lambriuri doar pe unul dintre peretii incaperii.

In cazul in care optati pentru lambriuri de lemn in bucatarie aveti deja un avantaj, acestea sunt mult mai usor de intretinut si de curatat, deoarece lemnul se curata rapid si usor.

Enipau va pune la dispozitie o gama diversificata de lambriuri rasinoase, de diferite dimensiuni si forme, atat pentru decorul interior cat si pentru cel exterior al casei dumneavoastra. Alegeti modelul care vi se potriveste.

Comentarile sunt inchise