La ce trebuie sa fii atent atunci cand alegi un set de lenjerii de pat ieftine?

Alegerea unei lenjerii de pat ieftine este un subiect foarte important de luat in considerare, mai ales atunci cand te gandesti ca ele sunt cele care dicteaza calitatea somnului.
Pentru a avea un somn cat mai odihnitor trebuie sa alegi intotdeauna acele lenjerii care corespund preferintelor tale. Poate iti place mai mult un anumit tip de material sau preferi o anumita textura.

lenjerii de pat ieftine

Cum sa alegi asternutul perfect?

Potrivit specialistilor, sunt trei factori care influenteaza alegerea unei lenjerii de pat ieftine, acestia fiind necesari pentru a se incadra perfect in dormitorul tau si pentru a creea o atmosfera placuta si relaxanta. Acesti factori sunt: dimensiunea, culoarea si tesatura.

Cand vine vorba de material, bumbacul este alegerea potrivita. Acesta nu este doar placut la atingere dar este si natural. In cea ce priveste bumbacul, acesta prezinta diferite calitati, cum ar fi: intretinerea este mai usoara, sunt mai trainice, au o textura pufoasa, etc.

Cum sa ingrijesti lenjerii de pat ieftine?

Cand achizitionezi lenjerii de pat, nu uita sa le asiguri si atentia necesara. Indiferent de calitatea materialului, daca nu sunt mentinute intr-o stare buna, aceste risca sa isi piarda din caracteristici.

Atunci cand alegi o lenjerie, asta inseamna ca faci o investitie, daca cumperi lenjerii de pat ieftine, vei avea parte de un profit, dar tot trebuie sa ai grija la modul in care le intretii.

Nu folosii clor, acesta este cel mai mare dusman al acestora. Acesta indeparteaza foarte repede petele, dar acest fapt poate duce la decolorarea intregii tesaturi.

Alte sfaturi pentru a avea grija de lenjeriile de pat ieftine

Noteaza intr-un caiet instructiunile de folosire pentru a le avea intotdeauna la indeamna. Exista cateva trucuri pentru a te decide ce fel de lenjerie vrei, cum ari fi lenjeriile de pat ieftine:

Spalarea:

  • Se pot spala chiar si cu apa rece;
  • Nu este nevoie sa setezi o temperature foarte mare sau un profram foarte lung;
  • Clatirea trebuie sa fie facuta intr-un mod util si cu grija, pentru a inlatura orice urme de detergent.

Uscarea:

  • Nu folosi un program de stoarcere prea puternic deoarece acesta acesta ar putea incretin setul de lenjerii de pat ieftine;
  • Nu este un pas obligatoriu, dar pentru a arata cat mai drepte si pentru a devein cat mai moi, se recomanda calcarea lenjeriei la o temperatura de maxim 130 de grade Celsius.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.