Jucariile zornaitoare – prima alegere pentru bebelusul tau

Cele mai importante lucruri din viata unui copil, prin intermediul carora ajunge sa se dezvolte si sa cunoasca lumea din jur, sunt jucariile.

Acestea reusesc sa ii dezvolte imaginatia, dexteritatea, atentia, curiozitatea, memoria si multe altele. Insa trebuie stiut ce gen de jucarii trebuie alese in functie de varsta si dezvoltarea bebelusului, pentru a ajunge sa stimulezi in mod potrivit toate aceste simturi. Printre primele jucarii pe care le poti cumpara pentru bebelusul tau se numara acele jucarii zornaitoare personalizate , deoarece reusesc inca de la inceputul vietii sa stimuleze auditiv si vizual.

   Care este rolul jucariilor?

Jucarie zornaitoare

Desi foarte multi dintre parinti ajung sa cumpere diverse jucarii pentru copiii lor, doar pentru a reusi sa ii tina ocupati cat mai mult timp, trebuie stiut ca acestea sunt esentiale in dezvoltatea copilului pe toate planurile.

Jucariile sunt foarte importante pentru stimularea imaginatiei si a dexteritatii. Pentru inceput este recomandat sa se aleaga acele jucarii care au diferite texturi si materiale, astfel incat bebelusul si sugarul sa inceapa sa observe diferentele dintre ele si ideal ar fi sa ii explicati acestuia de fiecare data ce reprezinta fiecare. In acest fel sunt in mod eficient stimulati receptorii tactili, ajungand in acest mod sa cunoasca diferite tipare si forme.

Alegerea unor jucarii colorate reusesc sa stimuleze simtul vederii, iar vederea unei anumite culori poate sa il faca pe cel mic sa asocieze culoarea cu anumite obiecte din jurul lui. De aceea este recomandat sa se ofere jucarii cu culori si modele contrastante, astfel incat copilul sa inceapa sa interactioneze tot mai mult cu exteriorul.

Inca din primele luni, bebelusul incepe sa isi dezvolte coordonarea mana-ochi, astfel incat incep sa fie recomandate acele jucarii care conduc spre coordonarea intre membre, reusind sa  isi dezvolte abilitatile motorii.

Pentru a-si dezvolta abilitatile lingvistice trebuie ca celor mici sa li se ofere diferite jucarii care stimuleaza senzatia de auz, precum jucariile zornaitoare, care chicaie, clincane sau canta. Bebelusul va invata principiul cauza-efect, la fel cum va observa ca atunci cand tipa, plange sau rade, parintii lui vor avea diferite reactii.

  Care este cea mai potrivita jucarie pentru bebelus?

Una dintre cele mai potrivite jucarii in primele luni de viata este aceea care stimuleaza cat mai multe simturi, asa cum sunt jucariile zornaitoare care stimuleaza vizual si auditiv. De obicei, aceste zornaitoare sunt colorate in culori foarte atractive pentru cei mici si sunt diferentiate in functie de sexul copilului, iar sunetele scoase de jucarie in momentul in care este miscata ii atrage de fiecare data atentia acestuia.

In primele luni de viata, jucariile trebuie sa fie realizate din materiale care ofera siguranta si nu afecteaza siguranta copilului si bebelusului, dar nu afecteaza nici mediul inconjurator. Cel mai potrivit material din care pot fi realizate jucariile zornaitoare este lemnul, caci acesta ofera cea mai mare siguranta si nu prezinta riscul de a fi rupte bucati mai mici pentru a fi inghitite. De asemenea, culorile folosite se obtin datorita unor vopseluri pe baza de apa, care nu afecteaza in nici un fel.

Un alt aspect foarte important este ca pe anumite jucarii zornaitoare le poti  personaliza prin adaugarea unor bile cu numele copilului si data nasterii acestuia, acest lucru fiind ideal pentru atunci cand ai gemeni si vrei sa stii care a cui jucarie este.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.