Jucarii din lemn pentru patutul bebelusilor

Pedante, jucariile din lemn, inca din cele mai vechi timpuri au impodobit leaganul copiilor. Papusile din paie sau pasarele din lemn au aparut deasupra leaganului copiilor pentru un anumit motiv. Acesta a fost sensul profund al protejarii copilului de ochii rai si de duhurile rele. Un om modern priveste astazi aceste jucarii pentru copii si bebelusi cu ochi complet diferiti, dand un alt sens acestora, iar, traditia in sine a ajuns de fapt,  pana in prezent. Parintii moderni cumpara jucarii din lemn, de genul carusel sau lant suzeta si in loc de amulete antice, le fixeaza deasupra  patutului pentru a atrage atentia bebelusilor.

Pentru nou-nascut, lumea reprezinta pete vagi de culoare. Suspendate la o distanta corecta, jucaria din lemn ajuta copilul sa invete sa se concentreze asupra subiectului, sa il monitorizeze, sa-i distinga forma sau culoarea. La trei luni, copiii incearca deja sa ajunga la jucarie, iar acest lucru este de asemenea, un element de dezvoltare vizuala si motorie, deoarece copilul, estimeaza distanta vizual si isi coreleaza actiunile cu aceste informatii.

Jucarii din lemn suspendate

Jucariile suspendate  pot fi amovibile si neamovibile. Daca jucariile sunt indepartate, copilul va putea sa se joace cu ele, atunci cand va creste putin mai mare. Ele pot fi schimbate sau, cu ingeniozitate,  modificate. Jucariile din lemn, in sine, sunt placute la atingere, fiind realizate din bilute foarte bine slefuite, pot fi personalizate cu numele copilului, data nasterii sau zodia care ii apartine. Este mai bine daca jucariile au mai multe culorile de baza, deoarece  acestea sunt foarte potrivite pentru bebelusi. Acest lucru se datoreaza particularitatilor perceptiei vizuale. copilul pur si simplu, percepand foarte greu culoarea si forma. Culorile acide nu ar trebui sa fie in campul vizual al copilului, pana cand acesta creste mai mare.

Jucariile din lemn ofera energie pozitiva

Toate jucariile din lemn pentru bebelusi, au o energie pozitiva si au un efect bun asupra persoanei cu care se afla in contact, calmeaza si ofera un tonus pozitiv. In plus, jucariile din lemn sunt foarte rezistente si durabile,  nu pot fi rupte usor si prezinta siguranta, mai ales  pentru cei ignoranti. Bilutele mici care compun jucariile pentru bebelusi,  nu se desprind si nu au baterii pe care copiii sa le bage in gura. Spre deosebire de alte materiale, cum ar fi fibra, plasticul sau metalul, materialul lemnos niciodata nu va provoca alergii.

La alegerea unei jucarii pentru un copil mic, in primul rand, trebuie sa tii cont de  materialul din care este proiectata, deoarece materialul trebuie sa fie cat mai ecologic posibil. In plus, jucaria ar trebui sa fie vopsita cu substante non-toxice, sa fie rezistenta la impact si sa ofere posibilitatea de a fi utilizata in diferite moduri. Multe jucarii ieftine chinezesti nu sunt concepute pentru utilizarea activa de catre copii. Ele au doar aspectul unei jucarii, dar se descompun in prima saptamana. Copilul nu reuseste sa joace suficient cu o astfel de jucarie, si in consecinta  nu se ataseaza de ea. Deci, jucaria ar trebui sa fie de inalta calitate, cat mai ecologica si sa fie vopsita cu vopsele care pot fi ingerate.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.