Izolarea exterioara a cladirilor cu polistiren

Izolarea exterioara cu polistiren este o solutie excelenta pentru cladiri deoarece datorita acesteia temperatura se pastreaza perfect in interior si sunt opriti curentii de aer care intra in ea.  Polistirenul este un material de izolare polimeric, transparent si prelucrat termic. Acesta este realizat dintr-o hidrocarbura obtinuta din petrol (plastic).

Izolarea exterioara a cladirilor se poate realiza cu ajutorul mai multor tipuri materiale:

  • Polistiren extrudat
  • Polistiren expandat
  • Vata minerala bazaltica
  • Spuma poliuretanica
  • Vata minerala de sticla

Polistirenul este foarte cautat pentru izolatii exterioara datorita costurilor sale scazute si a avantajelor multiple pe care acest material le are. Polistirenul expandat permite permeabilitatea vaporilor, insa acestia nu trebuie sa ajunga pana la baza, pentru ca ar putea dezlipi placa in caz de inghet.

De asemenea, polistirenul extrudat este mai dens decat cel expandat si este utilizat mai ales la izolarea subsolurilor. Acesta nu permite trecerea vaporilor si pastreaza umiditatea intre perete si izolatie, evitand formarea igrasiei. Pentru izolarea unei case, de cele mai multe ori se opteaza pentru polistirenul expandat, deoarece el permite eliminarea vaporilor acumulati in interiorul acesteia.

O izolatie exterioara cu polistiren reprezinta o solutie simpla si eficienta pentru locuinta sau cladirea dumneavoastra. Acest tip de izolatie aduce foarte multe beneficii pentru casa si pentru cei care traiesc in aceasta, precum faptul ca iarna casa nu „ingheata”, iar vara nu va fi foarte cald in interiorul ei.

Exista o gama variata de polistiren pentru izolatii exterioare si este recomandat sa apelati la specialisti atunci cand doriti sa alegeti cea mai buna varianta. Swisspor va sta la dispozitie cu numeroase solutii eficiente pentru termoizolatie exterioara a cladirilor si ofera consultanta in alegerea produselor.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.