iXpr – cat de mult conteaza continutul in optimizare SEO

iXPr:  Cat de importanta este optimizarea SEO si cat de mult conteaza continutul?

 

In seach functioneaza teoria  Pareto : 20: 80, 80% din trafic este luat de primele 20 % dintre site-urile pozitionate in prima pagina, de aceea succesul unui business online depinde foarte mult de implicarea in optimizare SEO, observam noi la iXpr. Spunem acest lucru intrucat continutul este cel care dicteaza toate actiunile pe care le face un client pe pagina ta indiferent daca vorbim despre un website, un blog sau o pagina din retelele de socializare.

Daca inca nu esti complet convins care sunt motivele pentru care ai avea nevoie de optimizare SEO pentru afacerea ta, atunci te invitam sa ramai alaturi de noi si citeste aceste cateva randuri.

Iata deci, cateva dintre motivele pentru care un business are nevoie de optimizare SEO:

 

Mii de utilizatori asteapta sa descopere business-ul tau

 

Daca website-ul tau nu este vizibil pe motoarele de cautare atunci se poate spune cu usurinta ca acel business nu exista. Gandeste-te in primul rand ce faci tu atunci cand cauti o informatie despre un produs sau serviciu? Mai exact ce esti dispus sa faci atunci cand cauti o solutie la o problema? Majoritatea oamenilor cauta solutii cu ajutorul motoarelor de cautare. Mii de utilizatori folosesc Google pentru a gasi informatiile care ii intereseaza iar sansele sunt destul de mari sa descopere profilul afacerii tale mai ales daca te afli printre primele pozitii. Optimizarea SEO te ajuta practic sa ajungi in topul rezultatelor de cautare astfel incat intreg efortul sa se traduca in trafic si potentiali clienti. Si nu numai.

 

Nu toata lumea doreste sa cumpere ceva atunci cand cauta in  Google

 

Unii utilizatori pot sa caute doar niste simple informatii, altii doresc sa faca cumparaturi. Daca, de exemplu website-ul tau este specializat pe comercializarea de rochii de mireasa atunci tu esti in cautarea unui anumit tip de vizitatori si potentiali clienti. Pentru a ajunge exact acolo unde trebuie, setarea cuvintelor cheie utilizate este una dintre elementele cheie. Nu poti sa folosesti numai cuvantul ,,rochii de mireasa” este nevoie de implementarea unei strategii personalizate prin care se aleg cuvintele cheie potrivite. Astfel, nu exista sanse sa pierzi timp si bani.

Daca website-ul tau este pozitionat pe a doua sau a treia pagina pe Google atunci in mod clar sansele se reduc substantial in ceea ce priveste gasirea segmentului de clienti potrivit pentru produsele si serviciile pe care le comercializezi.

Parea noastra, la iXpr observam ca optimizarea SEO depinde in mare parte de continut.

 

Daca optimizarea este facuta corect (fara palarii negre, ci mai degraba cu munca in descrieri reale, articole utile, productie video creativa si advertoriale SEO bine-scrise), site-ul devine un instrument de marketing online foarte puternic si cea mai buna modalitate  poti creste incasarile.

 

Practic prin promovare online prin articole afacerea ta devine vizibila si utila utilizatorilor. Nu le vinde  in mod deosebit, dar ii informeaza corect si vizitatorii pot deveni cumparatori.

 

Inclusiv in optimizare functioneaza principiul Pareto: 20 % know-how, 80 % e sudoare stoarsa din continut muncit. Iar cand spunem continut ne referim la articole si advertoriale pentru linkbuilding.

 

Optimizare SEO – mai mult decat o strategie de marketing online

 

Prin optimizare SEO vei reusi sa obtii un ROI (Return On Investment) mult mai mare. Foarte multe business-uri investesc sume colosale in aspectul estetic al unui website dar nu iau in considerare importanta pe care o are optimizarea SEO.

Din fericire exista si foarte multe tool-uri gratuite care pot sa te ajute si sa iti arate cat de bine este optimizat website-ul tau. De asemenea, aceste instrumente de marketing te ajuta sa fii cu un pas inaintea concurentei si sa le oferi clientilor tai informatiile dar si produsele sau serviciile care le sunt indispensabile.

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.