Investiti in dezvoltarea personala

Cand investiti in dezvoltarea personala, va asumati responsabilitatea pentru viata, imprejurarile si fericirea voastra. Daca lasati aceste lucruri deoparte si nuva implicati in felul in care decurg lucrurile in viata dumneavoastra, atunci, cel mai probabil, unele evenimentel va vor afecta. Daca sunteti nepregatit si nu proactiv, veti ajunge sa reactionati, mai degraba decat sa influentati ceea ce se intampla in jurul vostru.
Incepeti cu voi insiva. Investiti in dezvoltarea personala si lucrati la a fi cel mai bun in toate domeniile.

Stabiliti un plan de actiune pentru dezvoltarea personala sau o lista de verificare care sa fie urmata. Acesta poate fi flexibila si poate servi drept ghid pentru ceea ce doriti sa realizati. Scrieti-o in jurnal sau intr-un format de diagrama pentru a va putea monitoriza progresul.

Puteti crea orice fel de plan sau program care sa se potriveasca cu gusturile si nevoile dvs. Partea importanta este sa se ia o decizie constienta de a se angaja activ in dezvoltarea personala. Fiti intotdeauna dispusi sa va extindeti orizonturile, sa va mentineti o minte deschisa si sa invatati lucruri noi.

Beneficiile investitiei in dezvoltarea personala:
Va fi proactiva si va ajuta la schimbarea stilului de viata
Bucurati-va de un sentiment de maiestrie si de realizare
Veti fi mai capabil sa detineti controlul asupra reactiilor si a emotiilor.
Veti avea obiectivele mai bine stabilite si clarificate
Puterea de concentare si focusare pe anumite lucruri va fi mai sporita
Obtineti mai multa constiinta de sine si incredere in sine.

Asa cum ne stabilim anumite lucruri, dezvoltarea personala trebuie sa faca parte din obiectivele noastre. Cariera pe care o urmam este direct proportionala cu devoltarea, astfel ca in majoritatea momentelor in care trebuie sa luam decizii pentru noi, suntem ghidati de lucrurile pe care le-am invatat.

A investii in dezvoltarea ta este probabil cel mai bun lucru pe care il vei alege. Cand simti ca ai ajuns sa-ti indeplinesti o serie de dorinte, sentimentul de satisfactie este incomparabl, iar rezultatele vor fi pe masura.

Este important sa nu ne limitam doar la anumite lucruri. De fiecare data cand avem ocazia, trebuie sa fim receptivi, sa acceptam atat criticile cat si sfaturile celor din jurul nostru, o a doua opinie este de mare ajutor, mai ales atunci cand o soliciti. Nu este usor sa facem diferenta intre ceea ce trebuie sa luam in considerare pentru dezoltarea noastra si lucrurile care ne afecteaza, insa de-a lungul vietii invatam o multime de lucruri, iar dezvoltarea personala este unul dintre acestea.

Comentarile sunt inchise