Învață cum să eviți căzăturile de pe bicicletă

Unul dintre motivele pentru care unii oameni – mai ales cei mai corpolenți – evită mersul pe bicicletă este teama de căzături. Dar lucrurile nu sunt chiar atât de complicate dacă înveți câteva ponturi privind călătoria în siguranță pana si pe cele mai bune biciclete.

Bicicleta de sosea

1. Poziția corpului

Poziția ideală pe bicicletă este una centrată atunci când stai în șa, astfel încât greutatea să fie distribuită în mod egal. Spatele trebuie să fie întotdeauna drept (dacă nu cumva participi la competiții de viteză sau off road), astfel încât să îți poți menține echilibrul pe bicicletă, căci acesta este cheia pentru a evita căzăturile.

2. Modul de pedalare

Dacă pedalezi prea încet este posibil să începi să te clatini sau să mergi în zig zag, fapt ce va duce în cele din urmă la o căzătură de toată frumusețea. Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple trebuie să continui să pedalezi, chiar dacă începi să te clatini.

O viteză potrivită de pedalare, de 25 km/h, este viteza minimă pentru a-ți menține echilibrul și a evita mersul în zig zag. Bineînțeles, asta e valabil pentru începători. Cicliștii profesionoști sau persoanele care merg de mult timp pe bicicletă își pot menține echilibrul și la viteze mai mici sau chiar dacă bicicleta stă pe loc.

3. Anvelopele

Un alt motiv pentru care ai putea cădea de pe bicicletă este presiunea prea mare din cauciucuri. Chiar dacă obiceiul de a pune mai multă presiune în cauciucuri este practicat de cei care vor mai multă viteză, pentru plimbările obișnuite sau pentru începători nu este recomandată această practică.

Așadar, pentru o călătorie confortabilă, asigură-te că presiunea din cauciucuri nu este nici prea mare, dar nici prea mică. Totuși, dacă mergi pe un traseu umed, este indicat să mai scazi un pic presiunea din anvelope.

Înainte de a porni la drum cu bicicleta, verifică toate elementele acesteia pornind de la coarne și până la frâne. O eventuală defecțiune va crește riscul de a te confrunta cu o căzătură zdravănă.

4. Bicicleta potrivită

Și ultimul punct, dar unul din cele mai importante aspecte, este să te asiguri că bicicleta se potrivește cu dimensiunile tale și cu greutatea ta corporală. De cele mai multe ori persoanele masive se confruntă că căzături deoarece bicicleta cu care merg nu este suficient de rezistentă pentru a le susține greutatea.

Un alt aspect se referă la înălțime. Trebuie să te aiguri că ajungi la pedale și că poziția picioarelor în timpul pedalării este cea potrivită, astfel încât să eviți nu doar căzăturile ci și eventualele afecțiuni cu care te-ai putea confunta ca urmare a poziției defectuoase pe bicicletă.

Acestea fiind spuse, iată că și persoanele mai masive pot merge fără probleme pe bicicletă dacă urmează câteva măsuri simple de siguranță. Și, bineînțeles, abilitățile se dezvolta în timp, cu exercițiu. Așa că, dacă ai răbdare, în curând vei deveni un maestru al mersului pe bicicletă, chiar dacă ai câteva kilograme în plus.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.