Intretinerea corespunzatoare a usilor si ferestrelor din termopan

Usile si ferestrele din termopan sunt foarte usor de intretinut si de curatat, spre deosebire de celelalte tipuri (din aluminiu sau lemn), iar intreg procesul este unul mai putin costisitor. Este foarte important ca acestea sa fie ingrijite in mod corespunzzator, astfel incat sa aiba o durata cat mai mare de functionalitate si sa prezinte un aspect placut pentru cat mai mult timp.

Daca in locuinta voastra se afla usi sau ferestre din termopan, este evident ca ar trebui sa tineti cont de anumite reguli esentiale referitoare la intretinerea lor. Spre deosebire de usile si ferestrele din alte materiale, cele din termopan sunt usor de intretinut atata timp cat suprafata superioara a acestuia este curatata eficient cu apa si detergent sau sapun.

Pentru curatarea acestor usi si ferestre este interzisa utilizarea unor produse care pot ataca profilele termopanului, mai exact produsele care sunt nisipoase si pot zgaria suprafetele. Este recomandata folosirea unor lavete moi si pufoase din lana sau bumbac si unui detergent pentru inlaturarea murdariei.

Sticla de termopan nu este mai sensibila decat celelalte, motiv pentru care intretinerea acesteia nu difera de cea clasica. Un spray de curatare si o laveta sunt suficiente pentru a indeparta murdaria de pe geamuri, fara a necesita o atentie sporita.

Garnitura termopan este foarte importanta in procesul de etans fonic si termic al ferestrelor si tocmai di aceasta cauza trebuie intretinuta corespunzator. In caz contrar, frigul ajunge sa patrunda in interior, iar sunetele din exterior vor fi extrem de deranjante pentru ca vor putea patrunde cu usurinta in interior.

De asemenea, geamurile termopan este recomandat sa fie schimbate in timp util pentru a evita urmatoarele situatii:

  • Sunetele puternice din exterior vor patrunde in interior
  • Frigul va patrunde cu usurinta in interior
  • Va aparea efectul de condensare
  • Exista riscul ca apa de ploaie sa patrunda in interior.

Ayanter Windows & Doors va sta la dispozitie pentru ferestre la comanda, usi de exterior, usi de interior si alte produse de calitate superioara, perfecte pentru locuinta voastra!

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.