Inspectia periodica a cosului de fum

Inspectia periodica a cosului de fum si a sistemului de incalzire, este o procedura deosebit de importanta pentru remedierea si prevenirea eventualelor probleme. Pentru ca intregul sistem sa fie in siguranta, pana la venirea specialistilor, puteti sa verificati chiar si singuri.

 

 

Este recomandat ca verificarea sa se efectueze inainte de inceperea sezonului rece, deoarece in aceasta perioada, sistemul de incalzire si cosul de fum, vor fi solicitate intens.

Pentru inceput se poate verifica vizual, atat in interior, cat si in exterior, pentru a va asigura ca semineul, soba, cuptorul si cosul de fum sunt in stare buna. Un pas urmator ar fi verificarea ca palaria pentru cosul de fum nu este infundata si se afla si ea intr-o stare buna. In cazul in care cosul de fum nu este acoperit, va recomandam sa folositi palarie pentru cos de fum. KaminHorn va pune la dispozitie o gama larga de accesorii cos de fum, de unde puteti alege, in functie de nevoile dumneavoastra.

Pentru ca totul sa fie in regula este recomandat sa se aiba in vedere urmatoarele aspecte:

  • sa nu existe cuiburi de pasari pe gura cosului de fum sau pe palaria pentru cosul de fum;
  • sa nu existe crengi pe sau in apropierea cosului de fum;
  • sa nu lipseasca elemente din cosul de fum – tencuiala, bucati din elementul cosului de fum, caramizi, etc.;
  • cosul de fum sa fie ridicat cu cel putin 60 de cm deasupra locului unde acesta iese din acoperis;
  • coroana cosului de fum (partea superioara a acestuia) sa aiba tesitura caracteristica, aceasta fiind cea care ajuta fluxul de aer;
  • izolatia termica sa fie vizibila deasupra coroanei cosului de fum;
  • cosul de fum sa fie perfect drept pe verticala si sa nu fie deloc inclinat;
  • izolatia dintre cosul de fum si acoperis sa fie etansa.

Verificarea interioara a cosului de fum se poate realiza utilizand o lanterna puternica. In situatia in care se constata ca ceva nu este in regula este recomandat sa apelati de urgenta la un cosar autorizat sau la un zidar, pentru a remedia problemele.

Asadar, efectuand periodic inspectia cosului de fum si a sistemului de incalzire se pot depista si remedia probleme aparute datorita diversilor factori.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.