Ingalbenirea dintilor – cauze si tratament

Aspectul dintilor este important pentru multe persoane, astfel ca ingalbenirea acestora poate fi o problema destul de stanjenitoare. Smaltul dintilor se poate ingalbeni uniform sau pot aparea doar pete pe anumite portiuni ale dintelui, care pot fi in diferite nuante de galben, dar si maronii sau gri. De-a lungul timpului, dintii se pot ingalbeni din mai multe cauze, insa cel mai important este faptul ca aceasta problema se poate preveni, dar se si poate trata in mod corespunzator.

Cauzele ingalbenirii dintilor

Cele mai frecvente cauze pentru ingalbenirea dintilor sunt fumatul, alimentatia sau uzura dentara. Pe langa efectele nocive generale, nicotina provoaca aparitia unor pete brune, maronii pe suprafata dintilor. Acelasi efect il are si consumul in exces a unor alimente si bauturi precum afine, mure, rosii, sfecla rosie, curry, cafea, ceai negru, vin rosu etc.

In cazul uzurii dentare, ingalbenirea dintilor apare prin subtierea stratului de smalt care acopera dintele la exterior, fenomen ce permite stratului de dentina (care este mai galbena) sa transpara.

tratament pentru ingalbenirea dintilor

Tratament pentru ingalbenirea dintilor

In anumite situatii, tratamentul pentru dintii ingalbeniti este unul complet neinvaziv, fiind vorba de o igienizare profesionala intr-un cabinet stomatologic Floresti, procedura prin care se  indeparteaza petele de pe suprafata dintilor. In alte cazuri, s-ar putea sa fie nevoie de o albire dentara profesionala, procedeu care trebuie sa se realizeze de catre medici dentisti cu o experienta vasta si cu ajutorul unor echipamente stomatologice performante.

U-Smile este o clinica stomatologica din Floresti in cadrul careia pacientii sunt tratati corespunzator in functie de problema stomatologica pe care o are fiecare in parte, medicii dentisti oferind solutii si tratament pentru fiecare.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.