Industria poligrafica, primii pasi concreti catre calificare

Asociatia Tipografilor “Transilvania” (ATT) a prezentat ieri, 29 octombrie, in cadrul conferintei de presa Calificarea ta – Un viitor mai sigur, rezultatele, dupa primele 6 luni, ale proiectului cu acelasi nume, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 2.3. si a anuntat inceperea cursurilor de formare profesionala in cele 18 categorii de calificare din cadrul proiectului, care acopera meserii din domeniile tipografic, media si al productiei publicitare si de ambalaje.

Cursurile sunt oferite gratuit si se vor desfasura in urmatoarele regiuni ale tarii: Centru, Nord-Vest, Vest, Bucuresti-Ilfov, Nord-Est, Sud-Vest. Acestea se adreseaza angajatilor, in special celor necalificati pe postul pe care il ocupa, cu nivel scazut de calificare sau cu calificari redundante. Fiecare absolvent primeste o diploma certificata de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, recunoscuta de Uniunea Europeana.

Proiectul, care se va desfasura timp de 18 luni, a trecut de primele 6 luni, iar rezultatele sunt urmatoarele:

1107 – numarul de persoane informate pâna in prezent din grupul tinta potential de 3.000 de persoane (angajati);

774 – numarul de persoane consiliate pâna in prezent din grupul tinta de 2.700 de persoane (angajati);

225 – numarul de participanti la programe FPC pâna in prezent din totalul de min. 2.332, dintre care 92 sunt femei;

250 – numarul estimativ de lectori/tutori de practica ce vor fi implicati in proiect, pe parcursul derularii acestuia.

Rezultatele sunt dovada concreta ca industria grafica face primii pasi catre o industrie specializata, proiectul avand ca scop calificarea a 2.400 de angajati in firmele din domeniile tinta.

Proiectul Calificarea ta – Un viitor mai sigur, derulat de ATT in parteneriat cu Abeona, Formare Manageriala in Turism F.M.T., Pro Expert si Grup Transilvae, reprezinta un real beneficiu pentru industriile grafica, de productie publicitara si de ambalaje, care, din cauza absentei invatamântului poligrafic superior, duc lipsa de forta de munca certificata. Dintr-un total 20.500 de angajati in companiile din aceste industrii, peste 10% vor fi specializate si consiliate prin acest progam, care este si un exemplu pozitiv si pentru alte industrii care se confrunta cu aceeasi problema.

Despre Asocatia Tipografilor „Transilvania”

ATT este asociatia nationala patronala a industriei poligrafice, ce a fost infiintata in 2002, care in prezent are 52 de membri, cu 2.300 de angajati. Unic structurata ca o asociatie a industriei, ATT reuneste tipografiile si furnizorii acestora, reflectand parteneriatul dintre jucatorii din industria poligrafica romaneasca.

 

Pentru informaţii suplimentare despre proiect, vă rugăm să ne contactaţi:

Mirela Marica, manager proeict

ASOCIAŢIA TIPOGRAFILOR „TRANSILVANIA”

Tel.: 0771 659027 | birou@asociatia-tipografilor.ro

www.viitormaisigur.ro

 

Comunicarea ta - Un viitor mai sigur

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.