Indatoririle unui client misterios in intreg procesul de mystery shopping

se datoareaza acelui client misteriosDe cele mai multe ori, atunci cand intr-o anumita companie exista probleme legate de buna comunicare intre angajat si client sau alte aspecte interne legate de impactul locatiei asupra potentialului client, firmele de mystery shopping ofera diferite servicii ce pot rezolva aceste situatii. Toate aceste activitati ale unei astfel de firme de cercetare se datoareaza acelui client misterios, persoana in cauza ce verifica acele aspecte cerute.

De cele mai multe ori, acest client misterios este pus sa verifice masura in care angajatul respecta toate regulile impuse  cat si modul cum acest comunica, prezinta si ofera ajutor posibilului client. Mai mult de atat, acesta poate verifica concret, urmarind un anumit scenariu foarte bine pus la punct dinainte, o simpla modalitate de achizinarea a unui produs sau nevoia de un anumit serviciu.

Important, pentru ca toate datele culese si interpretate de acesta sa nu fie influentate de diferiti factori interni din cadrul firmei angajatoare, ce ce apeleaza la aceste servicii, cat si intregul personal, nu cunoaste identitatea acestui client misterios si nici momentul in care ajunge in unitate. Durata unui astfel de proces poate dura de la numai cateva ore, pentru acele locatii de dimensiuni mici, de exemplu magazine, pana la cateva zile daca vorbim de anumite lanturi de magazine.

Beneficiile implementari unui astfel de proiect de mystery shopping

In urma verifica unitati de catre acest client misterios, acesta raporteaza firmei de mystery shopping, printr-un raport, fie el scris sau oral, uneori si audio, in functie de caz, toate acele date culese din teren. Mai apoi, inainte ca rezultatul acestui sa fie trimis companiei in cauza, mai trece printr-o serie de verificari de catre firma de mystery shopping, pentru a analiza acele date mult mai concret si de a le expune intr-un mod cat mai simplu de inteles.

In urma acestui raport, firma are destul de multe beneficii. De la simpla verificare a calitati personalului, pana la anumite strategii ce pot influenta intr-un sens pozitiv, o mai buna desfasurare a diferitelor aspecte interne, ce vor duce ulterior la o imagine mult mai buna pentru client si o pozitie mult mai mare pe piata.

Comentarile sunt inchise