In vacanta in Cluj Napoca

Cluj-Napoca este unul dintre cele mai mari orase din Romania si una din capitalele istorice ale tarii. Este un oras medieval, aflat in inima Transilvaniei plin de mistere, locuri de relaxare, un peisaj urban deosebit, incarcat cu o multime de obiective turistice si istorice.

Daca va ganditi sa faceti o escapada la Cluj ne-am gandit sa va oferim cateva idei despre cum ati putea petrece timpul intr-un mod calitativ si ce obiective interesante ati putea vizita.

Gradina Botanica este unul dintre principalele puncte de atractie ale orasului. Intinsa pe o suprafata de aproape 14 hectare si aflata pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj, aici puteti intalni peste 10.000 de specii de plante din toate colturile lumii.

Parcul Central este locul ideal pentru a face o plimbare de seara sau pentru a va relaxa intr-un mic colt verde in mijlocul orasului. Parcul are o vechime de peste 180 de ani si este inscris pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj.

Cetatuia, aflata pe malul stang al Somesului, este o fortificatie construita in perioada Habsburgica si este de asemenea locul de unde puteti admira de sus orasul, intr-o priveliste superba.

Piata Unirii, aflata chiar in mijlocul orasului, este locul ideal pentru a bea o cafea sau a savura putin din privelistea urbana. De asemenea puteti vizita aici cateva atractii turistice, printre care se numara Muzeul de Arta, Biserica Sf. Mihail, statuia lui Matei Corvin si numeroase cladiri de o frumusete arhitecturala uimitoare.

Piata Muzeului este o frumoasa zona pietonala din centrul orasului, plina de terase, unde puteti savura diverse sortimente de mancare sau bauturi. Numele l-a dobandit datorita Muzeului de Istorie al Transilvaniei, aflat chiar la capatul zonei.

Muzeul Etnografic al Transilvaniei si Parcul Etnografic “Romului Vuia”. Muzeul cuprinde peste 41.000 de obiecte taranesti traditionale din secolele XVII-XX si un fond documentar de peste 80.000 de piese.

Bastionul Croitorilor, aflat pe strada baba Novac, in apropriere de Parcul Operei, a fost o fortificatie din secolul XIII, de aproximativ 7 hectare, cu o latura pe raul Somes. Numele l-a dobandit datorita celor care au intretinut si pazit aceasta cladire, respectiv breasla croitorilor.

Turnul Pompierilor, aflat pe strada Szappany, avand si denumirea de Turnul Tesatorilor, a fost construit in 1547, iar astazi este gazda Muzeului Pompierilor si a unui restaurant cu acoperis de sticla.

Acestea sunt doar cateva dintre obiectivele turistice pe care le puteti vizita si in care va puteti delecta atunci cand sunteti in vacanta la Cluj. Asadar rezervati chiar acum o masina de la Raul Turism – Rent a Car Cluj Napoca si programati-va o vacanta in inima Transilvaniei.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.