In 2014, sarbatoreste Pastele in Etiopia – leaganul umanitatii

Etiopia este batrana, mai batrana decat ne putem imagina. In mijlocul unei Africi musulmane si animiste, 61% dintre etiopieni sunt crestini, dintre care 43% – crestini ortodocsi, iar Etiopia in perioada Pastelui este un spectacol unic si fabulos: ceremonii si ritualuri crestine neschimbate de sute de ani deschid o fereastra autentica asupra lumii Vechiului Testament.

Probabil din acest motiv este coplesitoare,  frumoasa, dar si dura. Etiopia este leaganul umanitatii, adaposteste Arca Legamantului, este tara in care a fost descoperita cafeaua, dar si Lucy, cea mai batrana „femeie” de pe pamant, care a trait in urma cu 3.2 milioane ani.

Etiopia este o poveste complexa, o poveste care se traieste si se experimenteaza. Incursiunea intr-o Etiopie pregatita sa sarbatoreasca Pastele este un punct de turnura in viata oricarui calator.

Sarbatorile Pascale in Etiopia: in acelasi timp acasa, dar si la celalalt capat al pamantului

Oriunde s-ar afla pe pamant, un crestin se simte ca acasa intr-o biserica ortodoxa cand asculta preotul rostind „Tatal nostru” si priveste chipurile sfintilor pictate pe peretii bisericii sau lumina patrunzand prin vitraliile colorate si laborios lucrate.

Sentimentul pe care il incerci in Etiopia, insa, este indescriptibil. Aflat intr-o tara a contrastelor, turistul incearca cele mai variate emotii: dupa ce esti intampinat de membrii tribului Mursi, cunoscuti mai ales datorita farfuriilor pe care femeile le prind in buza inferioara, vizitezi bisericile cioplite in piatra din Lalibela, al doilea oras sfant al Etiopiei. Cele 11 biserici construite intre secolele al X-lea – al XII-lea sunt fascinante, monolitii sculptati direct in stanca fiind considerati a opta minune a lumii. Ridicate la ordinul regelui Lalibela, majoritatea elementelor care alcatuiesc complexul poarta nume biblice; chiar si raul care traverseaza orasul a fost numit Raul Iordanului.

Obiceiurile tribale animiste contrasteaza cu ritualurile crestine. Sentimentul familiar pe care il ai la vederea cupolelor in varful carora se inalta crucea ortodoxa este in antiteza cu nelinistea si curiozitatea pe care ti le starnesc razboinicii Masai stralucind in robele lor rosii.

Intoarce-te la origini. La originile crestinismului si ale umanitatii. Sarbatoreste Pastele in Etiopia. Emotia pe care o incerci in momentul procesiunii pascale, cand sute de oameni imbracati in alb poarta crucea Mantuitorului, iti va schimba viata. Circuitul „Paste in Etiopia – leaganul umanitatii”, organizat de DAL Travel are loc in perioada 13.04 – 28.04.2014 si include cele mai importante orase: Lalibela, Axum, Gondar, Bahir Dar, Addis Ababa, Omorate, Turmi, Jinka, Konso, Arbaminch.

DAL Travel este singurul tour-operator din Romania care organizeaza acest circuit de Paste in Etiopia. „Am organizat anul trecut acest circuit in Etiopia in perioada sarbatorilor pascale si, deoarece s-a dovedit a fi un succes, am decis sa repetam circuitul in aceeasi perioada a anului in tinuturile incarcate

cu semnificatii multiple ale Etiopiei, leaganul umanitatii, stiut fiind ca aici au fost gasite fosile humanoide batrane de 3 milioane de ani. Mai mult decat atat, in aceasta perioada, incarcatura spirituala si crestina este foarte puternica. Circuitul este astfel construit, incat in Vinerea Mare vom fi la Axum, locul unde se afla Chivotul Legii, iar in prima zi de Paste vom fi in Lalibela, oras supranumit si „Noul Ierusalim”. In a doua parte a circuitului, vom descoperi sudul tarii, iar intalnirea cu triburile bastinase va avea un impact puternic, cu adevarat spectaculos si memorabil pentru turistii nostri”, declara Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

Despre DAL Travel

Fondata in anul 2000, DAL TRAVEL este agentia touroperatoare recunoscuta la nivel national pentru complexitatea circuitelor exotice si calitatea variatei game de servicii turistice, pentru profesionalismul departamentelor de ticketing si organizare de evenimente. Atat pe segmentul de leisure, cat si pe cel de corporate, DAL TRAVEL pune la dispozitia clientilor sai resursele si experienta de 13 ani pe piata serviciilor turistice.

Circuitele create si organizate de DAL TRAVEL dezvaluie calatorilor cultura profunda, autentica a tarilor vizitate, dincolo de suprafata rezervata, de obicei, turistilor. DAL Travel este recunoscut pe piata turistica din Romania pentru originalitatea programelor turistice si colaborarile cu ghizi informati si  experimentati.

Pentru mai multe informatii, sunati la 021.319.70.62 sau scrieti-ne la adresa roxana.milom@daltravel.ro.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.