Importanta unui bun design de logo pentru afacerea dumneavoastra. De ce aveti nevoie de o sigla?

Ce este un logo? Un logo este o combinatie vizuala de imagini si text care serveste in doua scopuri. Acesta le spune oamenilor numele companiei si creeaza un simbol vizual care reprezinta afacerea dumneavoastra. Unele sigle au o puternica asociere simbolica conectata la memoria oamenilor. De exemplu, designul logoului de la McDonalds este atat de familiar, incat nu mai are nevoie de textul „McDonalds” pentru ca toata lumea sa recunoasca ca acel simbol reprezinta McDonalds…

De ce am nevoie de un logo?

Avand un aspect profesional, bine conceput, logo-ul construieste incredere. Clientii potentiali au mai multe sanse sa faca afaceri cu dumneavoastra daca aveti un logo bine conceput. Daca logo-ul dumneavoastra arata ca si cum a fost proiectat in Microsoft Word, oamenii se vor intreba cat de bine va puteti produce sau livra produsele / serviciile de baza ale afacerii pe care o aveti.

Ce ar trebui sa contina un logo pentru o afacere mica?

Faceti partea text a logo-ului dumneavoastra foarte clara si lizibila.

In timp ce multe companii mici cred ca marca lor va fi urmatoarea Coca Cola sau McDonalds, in realitate, cand incepeti cu sigla, una dintre cele mai importante caracteristici este ca textul asociat companiei dumneavoastra sa fie clar si usor de citit de la distanta, pentru ca siglele vor fi folosite pe masini, cladiri, pe banere sau pe afise sau intr-un alt loc unde logo-ul trebuie sa poata fi vazut de la distanta.

Logo-ul companiei trebuie sa fie consecvent

Atunci cand marile branduri mari primesc conceptul unui logo, se pregatesc adesea mii de documente cu standardele de marca. Aceste documente se refera la:

 • Ghiduri privind diferitele variante ale siglei si unde ar trebui si nu ar trebui utilizate.

 • Ghiduri pentru modificarea siglei si ce nu ar trebui facut cu logo-ul.

 • Ce ar trebui si nu ar trebui sa apara langa sigla.

 • Cum ar trebui sa apara logoul – in toate scenariile posibile.

Desi acest nivel de documentatie este exhaustiv pentru majoritatea afacerilor mici, companiile mari inteleg ca, daca marcile sunt incoerente in modul in care logo-ul lor apare in situatii diferite, acest lucru poate fi daunator increderii pe care clientul ar trebui sa o aiba in ele. Deci, fiti constienti si consecventi in modul in care este folosit logo-ul dumneavoastra.

Culori simple – ganditi-va la diferitele situatii in care vor fi folosite

Logo-ul dumneavoastra ar putea aparea pe ecrane, carti de vizita, foi cu antet, bannere, afise, vehicule, insemne de magazin, ambalaje de produse, anunturi in ziare  – si acestea sunt doar cateva variante. Logourile care au culori gradiente, o multime de detalii fine, multe culori diferite sau continut grafic complicat au foarte multe sanse sa arate destul de diferit in situatii diferite, deoarece multe dintre ele folosesc o tehnologie de print complet diferita, ceea ce face dificila potrivirea exacta a culorilor. De aceea, brandurile cele mai puternice din lume opteaza de obicei pe o paleta simpla, de mai putin de 3 culori principale. De asemenea, folosesc culori solide si cat mai putin gradiente- de obicei, deloc.

Logoul este ceva vizibil si usor de memorat

Este clar ca pot trece cateva decenii pentru a deveni urmatoarea Coca Cola sau McDonalds, dar sa aveti ceva usor de tinut minte in ceea ce priveste logo-ul dumneavoastra este o idee excelenta. Unele companii fac acest lucru prin folosirea unui text interesant sau prin modificarea unei parti a textului din logo pentru a nu fi doar un font standard. Alte afaceri fac acest lucru adaugand un fel de pictograma ilustrata alaturi de partea text a siglei. Un aspect util in a avea o pictograma este ca puteti folosi dar pictograma in anumite situatii. De exemplu, bifa Nike poate aparea cu textul Nike sau fara. Chiar daca initial bifa Nike nu ar fi insemnat nimic daca nu ar fi aparut alaturi de textul „Nike”, in timp s-a dezvoltat asocierea memorii vizuale a consumatorului. Daca doriti o emblema foarte eleganta, minimalista, folositi doar un font cu aspect modern, cu o culoare de accent.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.