Importanta sarbatorilor in familie

In aceasta perioada in care traim, se pare ca toata lumea este atat de ocupata sa-si gaseasca timp pentru activitatile familiale, indiferent daca este vorba de calatorii in week-end, vacante de o saptamana sau pur si simplu o cina sau o masa in oras. Asociem de cele mai multe ori sarbatorile pentru a ne reunii cu familia. Sarbatorile au devenit o asociere a momentelor petrecute cu parintii sau cu apropiatii, perioada in care toate rudele se reunesc in diferite locuri.

Beneficiile reunirii cu familia sau prietenii au diverse forme, iar una dintre acestea este cunoasterea reciproca. Deseori exista situatii in cadrul carora cu prilejul adunarii membrilor familiei sunt anuntate evenimnete importante sau vesti din partea celorlalti. Un alt beneficiu al sarbatorilor este cel de a ne relaxa. Viata familiilor din ziua de azi este destul de tensionata si stresanta, iar un mediu pasnic ii poate ajuta sa uite de tensiunile acumulate pe parcursul anului.

Intalnirile cu familia sunt mai importante decat credem. Nu numai ca ofera experiente pozitive, ci joaca un rol important in viata noastra, contribind la fericirea si starea de bine pe care o avem dupa fiecare reunire. Atat copii cat si adultii beneficiaza de aceste relatii familiale, impartasind fiecare experienta petrecuta recent cu familia.
Mentinerea relatiei interpersonale. Desi tehnologia a avansat destul de mult in ultima perioada, este mai greu ca unele subiecte sa fie abordate prin intermediul acestora.

Contactul in persoana ofera posibilitatea de a discuta anumite lucruri de mult amanate, cum ar fi locul de munca, sau problemele pe care le-ati avut in ultima perioada. Limbajul crpului si gesturile spun multe despre fiecare persoana in parte. Calatoriile cu familia sunt o modalitate excelenta de a cunoaste in profunzime caracterul si personalitatea fiecaruia, de a petrece timp calitativ cu acestia. Indiferent de cat de simple sau extravagante sunt reuniunile, acestea intaresc relatiile familiae, iar beneficiile relatiilor apropiate cu membrii ne ajuta la starea de spirit.

Desi timpul a devenit un „dusman” greu de invins, familia este cel mai de pret lucru pentru fiecare dintre noi, iar gasirea unei ocazii in care sa ne petrecem timp cu acestia este foarte importanta pentru relatia dintre noi si acestia. Sarbatorile reprezinta de fapt traditiile fiecarui camin de familie, unde se intalnesc cele mai vechi generatii cu tinerii care isi exprima experientele si se bucura de fiecare moment petrecut in sanul familiei.

Comentarile sunt inchise