Importanta protejarii ochilor in timpul utilizarii calculatorului

ochelari protectie calculatorDin punct de vedere medical, utilizarea zilnica a calculatorului, fara a-ti proteja ochii impotriva luminii albastre emise de orice tip de ecran, poate dauna atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

Cele mai comune simptome pe care utilizatorii de calculator le resimt dupa cateva ore de utilizarea a calculatorului sunt cele legate de o incordarea muschiului ocular sau chiar printr-o incetosare a privirii atunci cand este modificat brusc punctul de focalizare. Aceste simptome se pot agrava pe termen lung si pot cauza problem ale vederii, ce pot fi indreptate doar prin intermediul unor ochelari de vedere cu dioptrii.

Ochelari de protectie pentru calculator care resping lumina albastra

Aceste probleme de vedere pe care le cauzeaza privitul zilnic in monitor, au fost speculate imediat de cateva firme de optica care au adus in piata ochelari de protectie calculator capabili sa respinga lumina albastra emisa de monitor.

Acesti ochelari de protectie pentru calculator, au un strat antireflex pe fata lentilei, de culoare galben, care respinge lumina albastra, daunatoare pentru ochi.

In cazul achizitionarii unei astfel de perechi de ochelari este recomandat sa vizitezi un medic specialist si sa faci teste specifice pentru a verifica daca ai nevoie de o pereche de ochelari cu dioptrii. Daca nu au fost identificate probleme ale vederii, atunci iti poti alege orice pereche de ochelari de protectie calculator, recomandat una de o calitate superioara.

Gunnars – distribuitor autorizat de ochelari de protectie calculator premium

Aceste brand, Gunnars, este partenerul oficial al cunoscutului brand din SUA, Gunnar. Domeniul de activitate al acestei firme este unul care se axeaza doar pe productia de ochelari de protectie pentru calculator.

Avantajul ochelarilor de protectie calculator Gunnars este acela ca prezinta doua straturi antireflex prezente pe ambele fete ale lentilei, care blocheaza o cantitate mult mai mare de lumina albastra, aproximativ 65%.

Aceste modele de ochelari de protectie calculator au preturi care incep de la 250 de RON si pot sa ajunga pana la un maxim de 450 de RON, in functie de tipul de rama ales.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.