Importanta protectiei solare

In ultimii ani soarele a devenit din ce in ce mai periculos, datorita subtierii stratului de ozon  care nu mai ofera aceeasi protectie impotriva radiatiilor solare ca inainte. De aceea este foarte importanta aplicarea cremelor de protectie solara in momentele expunerii la soare.

Unul dintre primele riscuri care apare in urma expunerii prelungite la soare, fara protectie solara, este foto-imbatranirea. Aceasta aduce cu ea o multime de efecte neplacute printre care se numara: aparitia prematura a ridurilor, pete maronii, schimbarea culorii pielii cu o tenta galbuie, spargerea capilarelor sau ingrosarea pielii. Iar unul dintre cele mai mari riscuri care pot aparea in urma neprotejarii de razele UV este cancerul de piele.

Soarele emite trei tipuri de radiatii ultraviolete: UVA, UVB si UVC. Radiatiile UVA sunt emise pe tot parcursul unei zile, indiferent de anotimp. Acestea penetreaza adanc pielea si nu sunt filtrate de sticla. Radiatiile UVB afecteaza nivelul superior al pielii, acestea fiind radiatiile care produc arsurile solare si roseata de dupa expunerea la soare. Radiatiile UVC se absorb in atmosfera, asadar acestea nu pot provoca leziuni asupra pielii. De asemenea, radiatiile UVA si UVB duc la disrugerea colagenului din piele, acest lucru favorizand aparitia prematura a ridurilor.

Co totii ne dorim ca macar vara sa avem o piele frumos bronzata, insa cu atatea riscuri ca cele prezentate mai sus, apare intrebarea: “Cum ne mai bronzam, daca trebuie sa ne protejam de razele soarelui?” Insa acest lucru este foarte posibil daca sunt respectate cateva aspecte importante.

Unul dintre cele mai importante aspecte pentru un bronz frumos si o piele sanatoasa, este intervalul orar in care se face expunerea la soare. Recomandat este intervaulul 7-10 dimineata, iar seara dupa ora 16. Este de preferat a se evita pe cat posibil expunerea, de orice fel, la soare in intervalul 11-15.

De asemenea folosirea cremelor cu factori de protectie este esentiala, aceasta fiind recomandat a deveni o rutina zilnica, in mod special pe timpul verii, dar si in restul anotimpurilor. In functie de tipul de piele si de momentul expunerii la soare pot fi folosite creme cu factori de protectie la la 15 SPF pana la 50+ SPF.

Crema de protectie se aplica cu 15-20 de minute inainte de expunerea la soare, pentru a apuca sa se absoarba bine in piele. Iar in cazul vacantelor la mare, la strand sau la piscina este recomandata aplicarea cremei de protectie o data la cateva ore si dupa fiecare intrare in apa. Aldedra farmacie online,  va pune la dispozitie o gama variata de creme de protectie solara.

Aveti grija de sanatatea dumneavoastra, protejandu-va pielea impotriva radiatiilor solare, tinand cont de sfaturile prezentate mai sus, consumati multe lichide si incercati sa cautati cat mai mult locurile cu umbra pe timp de vara.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.