Importanta culorilor in realizarea materialelor publicitare

Culorile si design-ul au un rol extrem de important atunci cand vine vorba de realizarea unor materiale publicitare eficiente, deoarece succesul in publicitate este determinat in mare masura de imagini. Culorile este indicat sa fie utilizate cu mare atentie si in urma unor analize amanuntite deoarece pot exista pierderi substantiale daca materialele publicitare sunt realizate gresit.

Fiecare persoana percepe culorile diferit in functie de propriile perceptii, insa Tipografia ITIP va ofera o serie de sfaturi utile pentru a va ajuta sa faceti cea mai buna alegere atunci cand vine vorba de culorile utilizate in materialele publicitare:

  • Rosul – este o culoare care atrage instant atentia oricui si exprima putere, viteza si energie. Ea poate fi folosita in multe domenii, functionand foarte bine pe materialele printate atunci cand va doriti sa atrageti atentia asupra unor informatii
  • Albastrul – este o nuanta rece care poate insemna puritate, claritate, calitate, seriozitate si eficienta. Ea se utilizeaza frecvent pentru apa, haine, diversi detergenti si chiar companii de IT.
  • Verdele – ispira prospetime, noutate, curatenie, liniste, sanatate si vitalitate. Este folosit foarte frecvent pentru farmacii, produse bio, ceaiuri si unele produse alimentare.
  • Galbenul – este o culoare calda care inseamna veselir, armonie, energie si poate fi utilizata pentru afisele cu produse pentru copii sau produse alimentare. Daca este utilizata in exces, poate cauza disconfort celui care vede materialele publicitare si poate avea efecte negative
  • Violetul – este asociat cu luxul si este de mare efect in prezent. Reprezinta totodata si feminitate, calitate si eleganta, fiind preferata in special de catre femei.

In concluzie, ITIP – tipografie online va recomanda sa acordati o atentie sporita utilizarii culorilor in publicitate pentru a obtine rezultatele dorite in cel mai scurt timp, fara a avea pierderi sau alte probleme nedorite.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.