Ignifugarea constructiilor din lemn

Ignifugarea este procedeul de tratare a lemnului cu diverse solutii ignifuge, pentru a reduce riscul producerii unui incendiu. Tratamentul de ignifugare nu exclude aprinderea sau arderea, insa imbunatateste considerabil comportamentul lemnului la foc, confera o rezistenta sporita, nu intretine arderea sau o intarzie pana la interventia cu mijloace de stingere a incendiilor.

Orice constructie din lemn este obligatoriu sa fie protejata prin tratamentul de ignifugare. Ignifugarea realizata si intretinuta in mod corect poate imbunatati gradul de rezistenta la foc a cladirilor, astfel se pot reduce costurile pentru o protectie suplimentara. O ignifugare realizata la timpul potrivit poate evita o tragedie.

Inainte de a incepe ignifugarea este deosebit de important ca lemnul sa fie tratat impotriva daunatorilor, sa fie eliminate mucegaiul si fungii.

Pentru ca ignifugarea sa fie o masura de protectie eficienta este recomandat sa fie realizata in urmatoarele situatii: constructii noi; constructii vechi sau reabilitate; orice tip de structura care inglobeaza constructiv lemnul; orice cladire care se doreste a fi protejata; mansarde de blocuri; poduri sau sarpante de case.

Ignifugarea prin imersie este una dintre cele mai eficienta metode, deoarece materialul este tratat in profunzime. Acest tratament presupune scufundarea materialului in substante ignifuge, astfel se obtine un rezultat deosebit de eficient si durabil.

Ignifugarea prin pulverizare sau cu pensula reprezinta tratarea materialului doar la suprafata, prin aplicarea de substante ignifuge.

Aplicarea solutiei ignifuge se realizeaza atat pe lemn nou cat si pe lemn vechi, insa cu conditia ca acesta sa nu aiba defecte cauzate de atacuri biologice sau structurale de genul fisurilor, crapaturilor sau golurilor provocate de absenta nodurilor. Rpararea defectelor biologice se face prin inlocuirea lemnului iar a celor structurale prin chituirea prealabila. Solutia ignifuga se aplica numai pe elemente din lemn care nu necesita prelucrari mecanice ulterioare.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate este necesar ca ignifugarea sa fie intretinuta in timp si refacuta la perioade de timp bine stabilite. Ideal este sa apelati la o firma profesionala care ofera servicii de ignifugare, deoarece acet lucru implica aplicarea unor substante in mod corect si obtinerea unui rezultat cat mai bun si eficient.

Voda Construct SRL este constructor case din lemn de cea mai buna calitate, cu o arhitectura deosebita si o echipa de exceptie, cu experienta in acest domeniu.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.