Iata cum putem combate capusele

Capusele reprezinta o specie de acarieni ectoparaziti a mamiferelor, reptilelor si a pasarilor. Capusa este cel mai mic acarian, cu o lungime de 2-30 mm, in functie de specia din care face parte. Aceasta se diferentiaza de celelalte insecte prin lipsa capului, antenelor, toracelui si a abdomenului.

Primavara si vara sunt anotimpurile in care capusile sunt foarte raspandite in natura. Intepatura acestor insecte poate fi extrem de periculoasa daca ea poarta anumite boli, precum Tifos sau Lyme. In tara noastra au fost gasite 27 de specii diferite de capuse, dintre care 4 identificate la om.

Capusele se elimina prin tratamente realizate in 2 etape:

  • Exterminarea capuselor vii
  • Exterminarea insectelor aparute din larvele depuse pana la prima interventie

Tratamentele se realizeaza la un interval de 2 saptamani, cu aparate precum atomizatoare cu presiune, cu pompa sau pulsfogguri, in functie de caz. Substantele care se utilizeaza pentru combaterea capuselor nu sunt nocive pentru oameni si animale dupa uscare, insa au efect pana la prima ploaie. In absenta ploilor, aceste substante sunt foarte eficiente pentru o perioada indelungata de timp.

De asemenea, este important ca iarba din jurul casei sa fie tunsa constant, deoarece capusele prefera zonele umbroase si racoroase precum iarba mare, netunsa. La fel de important este sa fie eliminati daunatorii din curte, deoarece ei se pot transforma in gazde pentru capuse.

Pentru a evita situatiile neplacute care pot fi cauzate de capuse, puteti opta periodic pentru o dezinsectie impotriva lor. Cleanderfirma dezinsectie Cluj va sta la dispozitie pentru astfel de tratamente impotriva capuselor existente in aceasta perioada.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.