Huawei anunta un model de telefon pliabil, posibil concurent al companiei Samsung

Sa nu fie depasita de Samsung Galaxy Fold, Huawei si-a anuntat propriul telefon pliabil numit Mate X la Mobile World Congress.  Cel de-al doilea producator de smartphone-uri din lume crede ca Mate X este doua lucruri pe care Galaxy Fold nu le detine: viitorul designului si viitorul tehnologiei.

Gigantul chinez de tehnologie afirma faptul ca va fi „cel mai rapid telefon pliabil 5G din lume”.

In comparatie cu Galaxy Fold, Mate X are cateva avantaje notabile care il fac un telefon pliabil mai promitator.

De exemplu, in timp ce ecranele Fold sunt compromise – exteriorul are un ecran subtire de 4,6 inch cu colturi uriase in jurul sau si ecranul interior exterior delimitat are o decupare pentru camerele selfie din dreapta sus – ecranele lui Mate X sunt mai mari si se intind mai aproape de margini in toate modurile.

Mate X are un afisaj frontal de 6,6 inci (2,480 x 1,148) cu raport de aspect 19,5: 9 si un afisaj de 6,38 inchi (2,480 x 892) cu raport de aspect 25: 9 in spate cand este indoit.

Si intrucat Samsung nu spune nimanui cat de gros este Galaxy Fold atunci cand este indoit, Huawei aratand cu mandrie grosimea de 5,4 mm a lui Mate X atunci cand se desfasoara si cu grosimea de 11 mm cand este impaturit in doua.

In afara de afisajele mai mari, Mate X foloseste si o „bara de prindere”. Este in interiorul corpului ingust, undesunt integrate camerele proiectate de Leica si portul USB-C.

Interiorul lui Mate X este la fel de impresionant. Dispozitivul pliabil este alimentat de propriul Huawei7-nanometru Kirin 980 chip si Balong 5000 5G modem.

Huawei spune ca modemul 5G este atat de rapid si antena quad 5G, inaintea competitiei pe care Mate X o poate atinge viteze de download de pana la 4,6 Gbps – de 10 ori mai rapid decat majoritatea modemurilor 4G si de 2 ori mai rapid decat modemurile 5G oferite de Qualcomm X50 Modemul 5G si modemul Samsung Exynos 5,100 5G, care pot descarca doar viteze de pana la 2,3 Gbps.

Cu conectivitate rapida de 5G, Huawei declara ca, consumatorii vor putea descarca un film de 1GB in 3 secunde. Mate X include de asemenea 512 GB de stocare interna si 8 GB de memorie RAM.

Alte caracteristici facila includ un buton de alimentare care se dubleaza ca cititor de amprenta.

Este greu sa spui cat de cool este aspectul Matei X. Huawei pare sa se fi gandit mult la proiectarea dispozitivului. Cu toate acestea, la fel de mare ca ecranele sunt, ea se confrunta in continuare cu aceleasi provocari pe care toate telefoanele pliabile trebuie sa le depaseasca.

Si la € 2299, care este de aproximativ 2.600 $, Mate X este considerabil mai scump decat Galaxy Fold.

Mate X ar putea fi cel mai promitator telefon pliabil pe care l-am vazut inca, dar asta nu spune prea mult. Producatorii de telefoane inca se confrunta cu o batalie imensa, care ii convinga pe oameni ca telefoanele pliabile merita a fi achizitionate.

Va tinem la curent cu noutatile din domeniu pe acest site.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.