Helinick.ro – Cele mai multe decese cauzate de incendii ar fi putut fi prevenite

Paza buna trece primejdia rea, dar de foarte multe ori tindem sa nu ne informam cu privire la tot ceea ce ne poate proteja si salva viata in cazul in care ne-am confrunta cu un incendiu. Instalarea unui sistem detectie incendiu este cel mai bun lucru pe care il putem face pentru a fi in siguranta, orice s-ar intampla.

Statisticile arata ca majoritatea victimelor din incendii au loc in case in care nu exista alarme de detectare a fumului, precum si in cele in care alarmele instalate sunt unele foarte vechi si nu reusesc sa identifice sursa incendiului intr-un timp util, astfel incat persoanele din case sa se poata salva, iar autoritatile sa fie alertate in cel mai scurt timp.

Fie ca vorbim de locuinte personale sau de cladiri publice, alegerea unor sisteme detectie incendiu performante e obligatorie pentru a nu exista pierderi de vieti omenesti si pentru ca pagubele materiale sa fie reduse la minimum.

Helinick.ro este firma specializata in furnizarea celor mai performante sisteme de detectare a incendiilor, precum si in oferirea de consultanta de specialitate in alegerea celor mai bune echipamente pentru un anumit tip de cladire sau spatiu public.

Alarmele de fum trebuie instalate la fiecare nivel al casei si in exteriorul oricarei camere de dormit. In cazul in care usile de la dormitor sunt inchise, e necesar ca alte alarme sa fie amplasate si in interiorul dormitoarelor.

Fiindca fumul se ridica initial spre tavan, sistemul de detectare a incendiului trebuie instalat la cativa centimetri de peretele din apropiere si cat mai departe de rafturi sau ferestre.

De asemenea, de fiecare data e obigatoriu sa urmati intocmai indrumarile producatorului.

Exista doua tipuri de sisteme de detectare a unor posibile incendii: detectori de fum si detectori de caldura.

Diferenta dintre cele doua este cheia pentru a face cea mai buna si practica alegere pentru casa ta.

Alarmele de caldura sunt cele mai vechi sisteme de detectare a incendiilor. Sunt prevazute cu un dispozitiv in interior, care se activeaza atunci cand o temperatura mai ridicata se inregistreaza sau cand un anumit nivel de temperatura presetat a fost depasit.

Sunt recomandate pentru a fi folosite in urmatoarele cazuri:

  • Acolo unde conditiile ambientale nu permit instalarea unui detector de fum.
  • In spatiile mici, unde incendiile cauzate de temperaturile foarte ridicate sunt posibile.

Alarmele de fum detecteaza fumul mai repede decat alarmele de caldura. Sunt recomandate in locuintele personale, fiind cel mai eficient mod de a preveni orice fel de incendiu.

Cat de des ar trebui schimbate sistemele de detectare a incendiilor?

Depinde foarte mult si de tehnologia pe care acestea o folosesc, insa, in linii mari, o data la zece ani acestea ar trebui cel putin verificate.

Pentru cele mai performante sisteme de detectie incendiu accesati website-ul:

http://www.helinick.ro/

Cu o vasta experrienta pe piata de nisa, compania iti ofera solutii personalizate, consultanta in instalarea sistemului si servicii de mentenanta.

Mai multe detalii poti afla si trimitand un mail la adresa office@helinick.ro sau la numarul de telefon:

021 404 44 44

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.