Ghid practic despre construirea caselor din lemn

Casele din lemn reprezinta alternativa perfecta a caselor conventionale si este o optiune foarte convenabila si datorita pretului. De asemenea, aceste case sunt un spatiu confortabil si functional pentru familiile care isi doresc o locuinta cocheta pe pamant.

In primul rand, casele din lemn sunt eficiente energetic si specialistii afirma ca o astfel de locuinta cu pereti de tip sandwich necesita cu pana la 50% mai putine cheltuieli de incalzire iarna si de racire vara decat o casa realizata din materiale clasice. Totodata, structura de rezistenta a unei case din lemn este realizata din material lemnos de rasinoase, iar acest tip de structura ofera multe avantaje superioare fata de constructiile din beton: timp redus de constructie, structura usoara si foarte rezistenta si folosirea eficienta si economica a lemnului.

Datorita faptului ca aceste case au o greutate redusa, fundatia este una izolata si sapatura din partea de pamant nu se executa continuu pe intreaga circumferinta a fundatiei ci in principalele puncte de intersectie a grinzilor de fundatie.

In ceea ce priveste structura, aceasta poate fi realizata din lemn de rasinoase, brad sau molid, cu o umiditate de 15% in momentul montarii. Aceasta se ridica pe un strat hidroizolator aplicat pe fundatie si se monteaza o talpa de lemn prinsa de fundatie pentru o buna stabilitate a constructiei.

Toate elementele din lemn este indicat sa fie tratate manual pentru ignifugare si insectofungicizare. Pentru acoperis se poate opta atat pentru tigla metalica, cat si pentru sindrila bituminoasa. Prima varianta are o contributie estetica net superioara insa. De retinut este faptul ca sub stratul de tabla se monteaza o membrana speciala care protejeaza lemnul de condens, iar in cazul sindrilei bituminoase aceasta se aplica direct peste membrana.

Voda Construct va sta la dispozitie si ofera servicii de constructie case si cabane din lemn, precum si diverse produse din lemn ca: foisoare, cabanute din lemn, casute de gradina, mobilier ornamental din lemn si altele.

Comentarile sunt inchise