GHID PENTRU INCHIRIEREA UNEI MASINI IN ROMANIA

Planuiti sa inchiriati o masina in Romania ? Atunci cand calatoresti in alta tara , procesul de inchiriere auto in Romania poate fi diferit  de ceea ce cunoasteti .

Am creeat un ghid care sa va ajute in procesul de inchirere a unei masini referitoare la reguli rutiere , premise de conducere , distante de calatorie .

In ultimii ani in Romania au aparut multe companii de inchirieri auto , care ofera masini spre inchiriere atat pentru vacante cat si pentru calatorii de afaceri . Aceste companii au o mare varietate de masini de inchiriat , masini noi , in stare excelenta , masini pe care le poti gasi fie in aeroporturile din marile orase ale Romaniei , fie chiar in centrul acestor orase

UNDE POTI GASI O MASINA DE INCHIRIAT IN ROMANIA

In functie de nevoile tale , in Romania poti inchiria o masina fie de la birourile  agentiilor din centrul marilor orase ( Bucuresti , Timisoara , Iasi , Cluj ) , fie din aeroporturi :

Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti , Aeroportul International Iasi , Aeroportul Traian Vuia Timisoara )

CUM  SA INCHIRIATI  O MASINA IN ROMANIA

Modul ideal de a găsi vehicule ieftine de închiriat auto este prin intermediul internetului. Aici găsiți tarifele pentru închirierea mașinilor care se potrivesc bugetului dvs. Pentru a obtine vehicule de calitate la un tarif ieftin , ar trebui sa rezervati cu cateva luni inainte , mai ales daca perioada dumneavoastra de inchiriere este iunie – august . Oferta si cererea afecteaza tarifele de rent a car ; cu cat sunt mai multe autoturisme disponibile , cu atat tarifele vor fi mai mici . In cazul in care masina va fi condusa de mai multe persoane , la majoritatea firmelor este posibil sa platiti o taxa suplimentara. De asemenea , se pot plati taxe pentru servicii suplimentare cum ar fi : un scaun pentru copii , GPS , lanturi pentru zapada .

CARE ESTE  VARSTA MINIMA DE A INCHIRIA O MASINA IN ROMANIA ?

In general companiile de inchirieri de masini in Romania solicita ca soferii sa aiba peste 21 ani si permis de conducere de cel putin un an de zile .

Este posibil ca soferii tineri sa nu poata  inchiria anumite categorii de masini , in general masini 4×4 sau masini de lux .

CUM POT SA MA ASIGUR CA MASINA PE CARE AM INCHIRIAT-O ESTE ASIGURATA ?

Este important să verificați termenii și condițiile politicii dvs. de asigurare. Închirierea mașinilor in Romania presupune blocarea unei sume pe cartea de credit , suma ce reprezinta fransiza care se retine in caz de accident , in caz de pierdere a actelor , a cheilor  sau  eventuale daune cauzate vehiculului.

POT CONDUCE O MASINA IN ROMANIA CU UN PPERMIS DE CONDUCERE OBTINUT IN ALTA TARA ? In general, companiile de închiriere auto acceptă permisele de conducere în limba engleză. De multe ori nu se acceptă licențe provizorii. Dacă permisul dvs. de conducere nu este în limba romana si in limba engleză, veți avea nevoie de un permis de conducere internațional.

INFORMATII PENTRU TURISTII  CARE  CALATORESC  IN ROMANIA

Turistii  ar putea descoperi că distanțele de deplasare in Romania , desi nu sunt mari pot fi obositiare datorate lipsei autostrazilor . Dacă călătoriți pe distanțe lungi, permiteți-vă mult timp și luați pauze frecvente. Este ilegal să nu purtați o centură de siguranță sau să folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți. În general, companiile de închiriere de mașini nu permit folosirea autovehiculele lor pe drumuri de munte sau drumuri neasfaltate .

CE SE INTAMPLA DACA PRIMESC O AMENDA LA MASINA  INCHIRIATA ?

Este înțelept să plătiți amenzile pe care le primiți ( fie pentru depasirea limitei legale de viteza , fie pentru ca nu ati purtat centura de siguranta sau ati vorbit la telefon in timp ce conduceati ) înainte de a părăsi țara. Neglijența la plata amenzilor poate duce in viitor  la refuzul sau la anularea vizelor la o vizită de întoarcere.

Se considera contravenţie: când aparatul alcooltest afişează o valoare sub 0,40 mg alcool pur în aerul expirat si se sancţionează cu amendă şi suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Se considera infracţiune: când aparatul alcooltest afişează o valoare de 0,40 mg alcool pur în aerul expirat sau mai mare. În acest caz este obligatorie recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar conducătorul auto este condus la o unitate sanitară şi i se întocmeşte dosar de cercetare penală. Fapta se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă. Mai mult, dacă şoferul va fi condamnat pentru comiterea acestei infracţiuni, permisul de conducere se anulează.

 

 

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.