Fonoizolatie cu polistiren – pentru linistea ta!

In prezent, zgomotul este prezent peste tot in jurul vostru si il auziti mereu din strada, de la vecini sau din diverse alte surse. Zgomotul este de foarte multe ori un lucru care va invadeaza si va face sa va doriti din ce in ce mai mult liniste. Pentru combaterea zgomotului, Swisspor va recomanda utilizarea unor sisteme fonoizolare pentru fonoizolarea locuintei voastre, astfel incat sa va bucurati din plin de liniste.

Fonoizolarea este o metoda ce poate fi adoptata pentru a se impiedica transmiterea zgomotului intre doua incaperi sau din exterior spre interiorul locuintei. Protectia impotriva zgomotului este una dintre cele mai importante cerinte ale unei constructii ideale.

Izolarea fonica se realizeaza in primul rand pentru evitarea zgomotului aerian, care se refera la zgomotul ce se produce intr-o camera atunci cand vorbiti, tipati sau cand cantati. Aceasta diminuare a zgomotului aerian trebuie sa se faca in ambele sensuri de transmitere a sunetului, astfel incat rezultatele sa fie cele dorite. De asemenea, izolarea fonica se realizeaza si pentru a evita zgomotul de impact, prin reducerea nivelului de sunet, atat in spatiul de sub planseu, cat si in spatiile alaturate. Aceste zgomote se refera la cele produse in urma unor socuri de natura mecanica, precum scaparea unor obiecte sau mutarea unor obiecte de mobilier.

Este foarte cunoscut faptul ca jumatatea populatiei din Europa traieste in medii zgomotoase, iar asta are multiple rezultate grave asupra organismelor:

  • Aparitia unor dificultati in comunicare si concentrare
  • Aparitia stresului
  • Aparitia unor efecte negative asupra performantelor individuale
  • Lipsa productivitatii
  • Influentarea negativa a comportamentului social

Stoparea zgomotelor depinde intr-o foarte mare masura de materialele pe care alegeti sa le utilizati pentru a crea bariera fonoizolanta. Swisspor va sta la dispozitie in permanenta si va ofera o gama variata de polistiren si diverse solutii pentru fonoizolare, deoarece protectia impotriva zgomotului este foarte importanta pentru orice constructie!

Comentarile sunt inchise