Foloseste un proiector led in propria curte

Despre proiector led ca solutie economica si eficienta pe termen lung pentru iluminare exterioara am aflat atunci cand am avut nevoie de gasirea unei surse de lumina pentru terenul de sport din spatele casei. Existau tot felul de variante cu anumite surse grele la propriu si care necesitau un anumit tip de sustinere la inaltime, insa aceasta varianta a fost de departe cea mai accesibila, atat financiar cat in special calitativ.

Avantajul incotestabil pentru acest model de proiector led este dat de simplitatea cu care se poate monta pentru ca este foarte usor. Dispune de un sistem de prindere cu surub si se poate inclina in plan verical pana ajunge in poztia dorita. Alimentarea la 220V se face direct cu toate ca sistemul de led-uri functioneaza la tensiune scazuta. Acest lucru este posibil datorita unui transformator incorporat si va sfatuiesc sa-l puneti in functiune doar in acest mod.

In privinta consumului poti sa alegi varianta de proiector led de 100W, sau daca suprafata nu este atat de mare se poate merge si pe versiunile de 50W, insa s-ar putea sa fie necesara o suplimentare cu inca una sau doua unitati.

Eu am mers direct pe proiector led 100W pentru ca am vrut sa fiu sigur ca cele 4 bucati cumparate si pe care am hotarat sa le amplasez in colturile terenului vor fi din start suficiente si ma voi putea bucura de miscare impreuna cu familia si dupa lasarea intunericului.

Lumina pe care o ofera este in gama de temperatura de culoare alb rece, adica 6500K, iar intensitatea luminoasa ajunge la impresionanta valoare de 7000 lm. Focalizarea este exemplara si nu sfatuiesc pe nimeni sa „arunce” o privire directa catre acest proiector led pentru ca senzatia nu va fi deloc placuta din pricina stralucirii puternice.

La momentul instalarii am avut sansa de a colabora cu un electrician profesionist care s-a ocupat de tot ceea ce a fost necesar, oferindu-mi la final si cateva idei pentru iluminarea aleii care ajunge la casa. Cu siguranta ca si pentru aceasta voi utiliza cate un proiector led in unul sau doua puncte, insa sunt convins ca unul poate fi indeajuns pentru o lungime de 20 de metri.

Si pentru ca am tot vorbit despre led-uri prin casa, cei mici si-au dorit foarte mult o banda led pentru sarbatorile de iarna cu care sa imbracam perimetral intrarea in casa. Am comandat-o in acelasi timp cu proiectoarele led de la acelasi magazin specializat in articole de iluminat de ultima generatie.

Lasa un comentariu

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.